Is Amsterdam een frontlinie stad geworden?

Met groeiende irritatie las ik het stuk van Wouter Louwerens op Reporters Online. Het is fijn dat er een medium is waar iedereen die kan schrijven zijn of haar mening kan posten. Minder fijn is het dat het vervolgens lijkt of elke aangesloten reporter het eens is met de inhoud van deze webpagina.

Omdat het publieke debat doodslaat als men leugens begint te publiceren lijkt het me raadzaam om wat tegengas te geven. Om te beginnen gaat het mij aan het hart dat de stad waar ik zoveel vrienden heb en waar ik zo’n lange tijd met veel plezier gewoond heb, zodanig is veranderd dat ik mij er niet langer thuis voel. Dit heeft te maken met de enorme prijs stijgingen van zowel huur als alle andere kostenposten, maar ook met de samenstelling van de hoofdstedelijke inwoners. Dit zijn in toenemende mate ofwel expats met een stevige financiele buffer, ofwel mensen tussen de twintig en vijftig met een idem gevulde beurs. Amalia past prima tussen de rijke yuppen, zogezegd. Zelf zou ik binnen een jaar totaal aan de grond zitten met deze prijzen. Geen wonder dat de troonopvolger zich realiseert de anderhalf miljoen euro nodig te hebben…

En jammer, dat de ene na de andere kunstenaar zich realiseert het niet meer aan te kunnen, en het ook niet meer leuk te vinden daar. Voor mij was het een teken aan de wand dat GroenLinks Ruigoord opgeruimd had, zodat men er niet meer kan en mag wonen. Het is nu een museum, net als de stad. Deze zogenaamd linkse partij had ook AmsterdamAnders en De Groenen leeg gezogen in 2006.

Wie van mij ook in het museum mag, is meneer Louwerens. Hij beweert dat Bosma antisemitisch is. Anti Joods, anti Israël.
Dan is het toch wel uitermate vreemd dat juist de PVV van Bosma Israël ziet als bevrijd gebied. Als een baken van de democratie, temidden van allerlei dictaturen waar de Islam de officiële religie vormt. De vlag van Israël hangt enkel in het PVV lokaal. Raar dat mensen die beticht worden antisemieten te zijn, een vlag ophangen van dat land. Zou het wellicht kunnen dat de heer Louwerens dit niet weet? Een gebrek aan feitelijke kennis is vaak de oorzaak van menings verschillen, die er helemaal niet hoeven te zijn.

Zoals de beschuldiging dat Bosma achter de ‘omvolking’ zit van Nederland, of Europa: “Martin Bosma die als eerste de klassieke antisemitische omvolkingstheorie introduceerde in Nederland.” Nergens komt Louwerens met enige onderbouwing van deze these.

SOCIALIST
Naar aanleiding van de bewering dat Hitler een socialist was, mogen we stellen dat deze Hamas-voorloper een combinatie van socialisme en nationalisme zag als de oplossing van de enorme -door met name Amerika, België, Frankrijk en Groot-Brittannië geschapen- armoede in Duitsland. Denk even mee: Duitsers waren moe van de kapitalistische Amerikanen en Britten. In Berlijn en andere steden werd jarenlang gevochten tussen anarchisten, communisten, en sociaal democraten waardoor uiteindelijk de meeste mensen kozen voor de relatieve rust die de SA bracht. Dit was een grote knokploeg -Sturm Abteilung- die de paramilitaire arm vormde voor de Nationaal Socialisten, wat gemakshalve werd afgekort tot ‘na zi’.
Het sociale gehalt mogen we aflezen aan de invoering door de nazi partij NSDAP van sociale uitkeringen, moederdag, autobanen, en auto’s voor normale, niet rijke mensen, ofwel ‘het volk’. Er waren ook volksboten, volksvliegtuigen, volksradio programma’s enzovoort.
In de praktijk kwam er weinig van terecht; de Volkswagens werden omgebouwd tot terreinwagens voor het leger. De vraag is wat ‘socialisme’ nu eigenlijk echt inhoudt…
De reden dat andere landen werden aangevallen, was om het volk meer ruimte te bieden, voor landbouw, en de wat vage term ‘leefruimte’.
Dit is niets anders dan elke andere poging tot kolonisatie, door Grieken, Romeinen, Christenen, Islamisten, Russen, enzovoort.

Het is dus niet zo gek dat Martin Bosma, een man die zich duidelijk interesseert voor de Nederlandse Taal en Cultuur, Hitler betitelt als socialist.

Als we de geschiedenis niet goed kennen zijn we gedoemd alles over te doen, totdat we begrijpen hoe de machinerie werkt.

Intussen richt in het kielzog van dit soort berichtgeving een grote groep vernielingen aan in het centrum van Amsterdam: Samidoun.
https://samidoun.net/ Ziet zichzelf als onderdrukte groep dus is in hun perspectief geweld toegestaan tegen ‘onderdrukkers’.
Deze club kreeg zelfs aandacht in Nieuwsuur, een lid deed zich voor als ‘student’ waarbij de NPO geen enkel vooronderzoek gedaan had!

VERZET
Mijn eigen grootvader was behoorlijk actief in het verzet. Van hem hoorde ik dat je zo min mogelijk geweld moet toepassen, en als het echt niet anders kan (zoals toen hij een kantoor overviel voor voedselbonnen) schakel je iemand tijdelijk uit met chloroform. Ik ben blij dat hij deze oorlog met Hamas niet meer mee hoeft te maken. Hij had zich anders flink opgewonden over wat er nu in vele Nederlandse media gebeurt.
Samidoun is een Marxistische onderafdeling van het Volksfront voor de bevrijding van Palestina. Zij riepen ook op tot demonstraties aangaande het bezoek van de premier van Israël, Isaac Herzog, tijdens de opening van het Holocaust museum.
Online werd begin februari een ’teach-in’ (dit woord had ik al sinds de jaren zeventig niet meer gezien) gehouden, waarbij via Zoom mensen geleerd werd hoe ze zich konden ‘verzetten’ ofwel chaos maken. Een schrijfwedstrijd in Rotterdam had hetzelfde doel. Zo werden vooral jongeren aangespoord deel te nemen aan demonstraties.

Terwijl de hele wereld -op enkelingen na zoals Turkije, dat voor ruim 7 miljard euro exporteerde naar Israël maar dit van premier Erdogan niet meer mag- zich distantieerde van de Axis of Evil (waar ook Rusland, Iran, China en NoordKorea toe behoren), noemt Samidoun dit de ‘as van verzet’. ‘Our objective is to demystify Arab resistance and arm you with the knowledge required to foster global solidarity with the Palestinian Liberation struggle.’

LANGE ARMEN
Opvallend is ook dat er naast een Arabische versie ook een Engelse, Spaanse, Portugese, Duitse, Zweedse, Italiaanse, en zelfs Nederlandse versie is van deze haatzaai-website. Waar we dat in vredesnaam aan te danken hebben?
Met betrekking tot die knowledge, kennis:
Dus terwijl er geen enkel bewijs is dat Israël Palestijnen naar gaskamers voert, protesteren deze Palestijnen tegen de herdenking door Joden van het moment waarop 6 miljoen van hun familieleden in gaskamers, en op zelfs nog wredere wijze de dood vonden. Dat de Joodse burgemeester van Amsterdam het niet nodig vond om deze demonstraties te voorkomen toont de hele wereld het nieuwe gezicht van Amsterdam: niet langer de stad waar Anne Frank kon onderduiken, maar de stad waar de lange armen van het Midden-Oosten de macht langzamerhand overnemen. Met toestemming van de meeste inwoners die doorgaans feitenvrije dans-yoga- en latte-yuppies zijn. Ik wed hier dat het Anne Frank beeldje er niet meer staat in 2030. Te opruiend…

Mijn gekozen waardering € -

Geboren in Nijmegen 1966, studeerde Pabo, Nederlandse Taal- & Letterkunde, Journalistiek, Applicatieprogrammeur, Geluidstechniek, Basgitaar, en Oldtimer Bromfietsen. Af en toe actief in de Freewheelers Cello Band, met een Tollycraft Adventurer of een Miller Marine 29. Heeft vrouw, hond en kat. https://machtsmisbruik.wordpress.com sinds 2012.