Prima prestaties softbalsters Neptunus tegen Joudrs Praha

Landskampioen Neptunus doet dit seizoen voor het eerst mee aan de strijd om de Premier Cup, de Europa Cup fastpitch softbal voor dames.

De drie eerste wedstrijden werden met wisselvallige resultaten gespeeld. Maar deze teleurstelling werd in de vierde wedstrijd prima goedgemaakt.

In deze belangrijke vierde wedstrijd – tegen Joudrs Praha, de kampioen van Tsjechië –  kreeg toppitcher Eva Voortman na een lange blessure haar eerste start in een officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen.

Hoewel zij in vier innings vijf keer een vrije loop toeliet,  wisten de Tsjechische tegenstanders toch maar éénmaal te scoren.

Bases loaded walks voor zowel Ilse van der Wouw  als Quilen Dirksz zorgden er al in de tweede inning voor dat Neptunus op voorsprong kwam (2-0).
Nadat Joudrs in de vierde inning iets dichterbij was gekomen (2-1), gaf achtervanger Laura Wissink in inning vijf de genadeklap. Ze sloeg een homerun met één teamgenoot op de honken (4-1). Daarmee was de eindstand bereikt.

De tweede ronde

Voor de tweede ronde zijn de volgende teams gekwalificeerd: Italposa Forli, Olympia, Rivas Madrid, Joudrs Praha, Wesseling Vermins en Neptunus.
De volgende tegenstander van Neptunus is het Spaanse Rivas Madrid.

foto: WBSC Europe

Mijn gekozen waardering € -

Ik ben freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.