Marco Schuitmaker kijkt uit naar zijn eerste grote concert in het GelreDome op 9 november aanstaande

GRONINGEN – Zanger van de mega hit Engelbewaarder  Marco Schuitmaker kijkt uit naar zijn eerste grote concert op 9 november aanstaande in het GelreDome in Arnhem. Schuitmaker is inmiddels aan het aftellen naar de dag van het concert. “Ik ben nou al kruisjes aan het zetten thuis”, zegt de hit zanger na zijn optreden op de Radio NL Zomertoer in hartje Groningen.

Marco zong het nummer Engelbewaarder woensdagavond 28 augustus 2024 twee keer live op de Groningse Vismarkt voor duizenden mensen. Radio NL was zeer verheugd dat de drukbezette zanger erbij was deze warme nazomer avond.

Marco Schuitmaker: “Ongelofelijk om hier te staan met zoveel mensen. Je kan de Vismarkt niet eens helemaal overheen kijken. Het staat tot achteraan toe vol en iedereen die zong mee. Ja dat is voor mij echt kippenvel. Dit voelt gewoon als thuiskomen. Dit is thuis en om dat hier samen mee te mogen maken met al die mensen en met Radio NL ben ik heel erg dankbaar voor”.

Video: Marco Schuitmaker in Groningen bij de Radio NL Zomertoer

“Het is heel erg spannend”

Voor Marco Schuitmaker komt 9 november aanstaande een droom uit. De zanger pakt die dag groots uit met een eigen show onder begeleiding van een live band. Het concert in het GelreDome zal naar verwachting zo’n 30.000 toeschouwers trekken. “M’n grootste show ooit. Het is onbeschrijfelijk dat je zoiets kunt realiseren in zo’n korte tijd”, zegt Schuitmaker.

Ook zijn er 9 november onder andere gastoptredens van Jan Smit, Donnie en John de Bever. Nu het moment van het concert steeds dichterbij komt stijgt de spanning bij Marco. “Het is heel erg spannend, maar we hebben er het volle vertrouwen in. We hebben er zoveel energie ingestoken”, aldus de zanger.

Volgens Schuitmaker wordt het een show waarbij dingen gaan gebeuren wat misschien wel nooit eerder is gebeurd in Nederland. Door een groots en uniek concert te geven wil de zanger van het Nederlandse lied iets terug doen voor al die mensen die het liedje Engelbewaarder in hun hart hebben gesloten.

Succes Engelbewaarder is ongekend

Geen optreden zonder Engelbewaarder

Al ruim 2 jaar lang is het door wijlen Pierre Kartner geschreven lied een ongekend succes. Heel Nederland zingt het nummer mee. Geen feestje zonder Engelbewaarder. “Het is fantastisch. We zijn nu inmiddels twee jaar verder. Het is nog steeds ongelofelijk. Het kan gewoon niet op. Voor mij kan het niet meer stuk eigenlijk”, zegt Marco Schuitmaker.

Wijlen componist Kartner zou trots zijn geweest

olgens de zoon van wijlen componist Kartner zou Pierre enorm trots zijn geweest op het succes van zijn voor zangeres Mieke geschreven lied. “Ik heb een hele leuke mail gekregen van de Kartner familie”, zegt Marco. Volgens Schuitmaker geeft het succes van Engelbewaarder aan hoeveel talent Pierre Kartner had, om zulke evergreens te kunnen schrijven.

Het succes van het nummer gaat door, want Engelbewaarder wordt in meerdere talen opgenomen. Marco Schuitmaker noemt het alleen jammer dat Pierre Kartner het succes zelf niet heeft meegemaakt. Doordat Schuitmaker het liedje overal blijft zingen, leeft Engelbewaarder voort en daarmee ook het werk van Pierre Kartner als componist.

Hij had volgens zijn zoon Marco Schuitmaker het succes zeker gegund. Later meer over de Radio NL Zomertoer in Groningen.

© 2024 Artikel, foto’s, interview en video: Oncko van Kammen.

Mijn gekozen waardering € -

Oncko Quirijn van Kammen is popjournalist en schrijft artikelen over muziek en maakt podcasts, foto's en YouTube-video's.

Op mijn website en reportersonline.nl kunt u artikelen lezen en op mijn kanaal zijn muziekvideo's en shorts te zien van live optredens met recensies en interviews.

Erkend lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

https://onckovankammen.nl/