Collectie

Alle artikelen van alle Reporters Online-journalisten

Sofia Goebaidoelina: ‘Pas in het Westen kon ik mezelf grootschalige doelen stellen en realiseren’

Sofia Goebaidoelina is in ons land uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. Ook in de omroepseries is zij een graag geziene gast. Zo bracht het AVROTROS Vrijdagconcert de Nederlandse premières van Glorious Percussion (2011) en O Komm, Heiliger Geist (2016). Vrijdag 23 maart klinkt de eerste Nederlandse uitvoering van haar Tripleconcert voor bajan, viool en cello.

Hoe de moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra een half miljoen kreeg

Op 1 mei 1999 komt er een einde aan het leven van de dan 16-jarige Marianne Vaatstra. Het Friese meisje blijkt verkracht en met veel geweld om het leven gebracht. Op 6 december 2012 bekent veeboer Jasper S. de dader te zijn. Vijf jaar later ontvangt de moeder van Marianne Vaatstra een half miljoen euro van publicist Wim Dankbaar (56). Een reconstructie van een triest verhaal.

Holleederproces: dag 3

Voorzitter van de rechtbank is Frank Wieland, de officieren van justitie zijn Lars Stempher en Sabine Tammes. Er zijn twee andere rechters: Benedicte Mildner en Margo Somsen. De advocaten zijn Sander Janssen en Robert Malewicz. De ondervraging is aan de hand van de verklaring die Holleeder op advies van een rechter tijdens een vorig proces heeft opgeschreven: zijn verhaal. Een handgeschreven verklaring van 127 A4’tjes. Daar heeft een hele tijd een embargo op gezeten. Toen dat eraf was, heeft de recherche een verificatie-onderzoek gedaan, om na te gaan of bepaalde beweringen die Holleeder hier doet, kunnen kloppen. Dat komt tijdens het verhoor een aantal keren ter sprake. Het vorige verhoor…
Lees verder