Ongelukkig Oranje komt net tekort tegen Engeland

In de loeispannende halve finale Oranje-Engeland geeft een fout van de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer de doorslag. Hij beoordeelt het blokkeren van de bal door Denzel Dumfries ten onrechte  als overtreding tegen Harry Kane. Engeland heeft het beste van het spel in de eerste helft. In het tweede bedrijf is er maar één team dat recht heeft op de overwinning: Oranje. Door een goal in de blessuretijd van Watkins staat zondag Engeland in de finale tegen favoriet Spanje.

Lees verder

Is Roemenië het nieuwe Tsjechië?

Dinsdag speelt het Nederlands Elftal tegen Roemenië. “Roemenië? Dat moet toch kunnen?” denk je misschien. In de NOS-Voetbalpodcast werd deze week de route naar de finale al uitgestippeld. We maken weer exact dezelfde fout als tijdens het EK 2021. Toen dachten we ook dat we gemakkelijk zouden winnen van Tsjechië, maar we verloren kansloos met 2-0. Voordat we ons buigen over mogelijke tegenstanders in de kwartfinale en halve finale, zoals Oostenrijk, Turkije, Engeland of Zwitserland, moeten we eerst maar eens winnen van Roemenië. Als we spelen zoals tegen Oostenrijk, gaan we ook tegen Roemenië onderuit en is het EK alweer voorbij. Maar wat voor (voetbal)land is Roemenië eigenlijk?

Lees verder

Oranje mag gelijkspel tegen Frankrijk koesteren

In een enerverende wedstrijd tegen Frankrijk, de nummer twee op de FIFA ranglijst, speelt Oranje gelijk: 0-0. Het Nederlands elftal scoort in de 67e minuut tegen de verhouding in door een goal van Xavi Simons. De VAR grijpt in en na lang aarzelen wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van Dumfries. De Fransen creëren de meeste grote kansen en het punt mag door Nederland gekoesterd worden.

Lees verder

Wout Weghorst matchwinnaar tegen stugge Polen

In de openingswedstrijd van het EK 2024 heeft Oranje met 2-1 gewonnen van Polen. Het Nederlands elftal creëert veel kansen, maar aan een goede afronding ontbreekt het vaak. Na een onverwachte 1-0 voor Polen, maakt uitblinker Cody Gakpo 1-1. Zeven minuten voor tijd beslist pinchhitter Wout Weghorst, koud in het veld, met een uitstekende goal de wedstrijd: 1-2.

Lees verder