Oranje na zege op Qatar naar achtste finale

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het WK 2022. In een matige wedstrijd werd Qatar, een van de zwakkere landen op dit wereldkampioenschap verslagen: 2-0. Door goals van de in vorm zijnde Cody Gakpo en Frenkie de Jong. Zaterdag 3 december om 16.00 uur is nu de Verenigde Staten de tegenstander.

Lees verder

WK 2022 Qatar met zwarte schaduw: moeizame zege Oranje tegen taai Senegal

De FIFA heeft een grote fout gemaakt door te kiezen voor Qatar als organiserend land voor deze WK 2022. Er zijn volgens de Engelse krant The Guardian 6500 arbeidsmigranten omgekomen, bij de bouw van stadions en de mensenrechten worden in dit Arabische land  met voeten getreden. De eerste groepswedstrijd in Groep A is door Oranje met 2-0 gewonnen tegen de Afrika cup winnaar Senegal. De overige deelnemers in de groep zijn Ecuador en Qatar. De uitslag doet vermoeden dat het een simpele overwinning was, maar die kwam pas in het laatste deel van de wedstrijd tot stand.

Lees verder

Column: Wat als Orkun Kökcü streng gereformeerd was geweest?

Veel gedoe gisteren over het weigeren van Feyenoord aanvoerder Orkun Kökcü om de speciale regenboog aanvoerdersband te dragen ter ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap. Hugo Borst zei in Langs de Lijn dat zijn argumentatie (niet te vereenzelvigen met zijn geloof) er een uit vervlogen tijden was. “Meer dan vijf eeuwen terug.” Was al die kritiek terecht?

Lees verder
Jad Ghosn windsurfen Libanon

“Dit was de zwaarste challenge die ik ooit heb volbracht”

Het werd fysiek gezien de zwaarste challenge die hij ooit had volbracht. Jad Ghosn windsurft 198 kilometer voor de kust van Libanon. Hij heeft te kampen met lastige condities, in totaal doet hij er 8 uur over. Allemaal voor zijn land, omdat hij gelooft in een betere toekomst voor Libanon. “Ons land heeft veel te bieden zolang we energie steken in de goede producten.”

Lees verder

Weg met dat melkzuur, lang leve lactaat!

Het is waarschijnlijk het grootste misverstand onder wielercommentatoren: melkzuur dat tijdens zware inspanning zowat uit de oren van de renner spuit en hem de lust ontneemt om nog verder te fietsen. Het kan niet kloppen: melkzuur gaat in het lichaam namelijk direct over in lactaat. En ook dat is geenszins een nutteloze afvalstof laat een recente studie in Nature zien.

Lees verder