Hedendaagse bloeddoping

De donkere periode in het wielrennen waarin menig coureur er geen moeite mee had om voor de koers nog even een spuit te zetten of een bloedzak in zijn aders leeg te laten lopen, lijkt ver achter ons. Maar nog altijd heeft een renner baat bij die extra rode bloedlichaampjes in zijn lichaam. Welke opties heeft hij of zij dan?

Lees verder

Feyenoord met grote afstand landskampioen 2022-2023

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Feyenoord de landstitel al binnengehaald. Met 8 punten voor op nummer twee PSV en 16 op aartsrivaal Ajax (éen wedstrijd minder gespeeld). De beslissingswedstrijd wordt overtuigend met 3-0 gewonnen tegen Go Ahead Eagles, in de al tijden uitverkochte Kuip. Het kampioenschap is veroorzaakt door een mix van wilskracht en teamspirit in een zorgvuldig samengestelde topfitte spelersgroep. Met als architect van het succes de sympathieke coach Arne Slot en zijn technische staf. Een allesbepalende zet van toenmalig technisch directeur Frank Arnesen is het geweest om Slot aan te stellen in 2021.

Lees verder

Feyenoord net niet naar de halve finale Europa League

In de thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Europa League, neemt Feyenoord revanche op de 1-0 nederlaag van de Conference League finale in Tirana vorig jaar. In de return in Rome bereikt Feyenoord bijna de halve finale. De gelijkmaker (1-1) in de 80e minuut van Paixao is genoeg, maar een minuut voor tijd scoort Dybala 2-1 en sleept AS Roma er op de valreep nog een verlenging uit.

Lees verder

Column: als niet de kip, wie was dan wel de dader?

Menig wereldleider was in het verleden zo bang dat hij/zij vergiftigd zou worden dat hij/zij altijd een voorproever in dienst had om de maaltijden te controleren. Wanneer de voorproever na een hap nog vrolijk overeind stond, durfde de leider zelf aan de maaltijd te beginnen. Mijn eerste gedachte nadat het kip curry verhaal en de ziektegevallen bij het Nederlands elftal in de wereld was gekomen, was dan ook: “hadden ze maar een voorproever gehad”.

Lees verder

Feyenoord boekt historische zege tegen Ajax in de Arena

In een ware voetbalthriller wint Feyenoord voor het eerst sinds 2005 weer een uitwedstijd tegen aartsrivaal Ajax : 2-3. Na een snelle voorsprong van de Rotterdammers door Santiago Giménez, komt Ajax terug tot 2-1 door goals van Edson Alvarez en Dusan Tadic. Feyenoord blijft aan kop met zes punten voor op Ajax. In de tweede helft is Feyenoord de betere en sterker spelende ploeg, maakt gelijk door Sebastian Szymanski en scoort Lutsharel Geertruida de winnende goal vlak voor tijd. Feyenoord is meer een team dan Ajax, dat het moet hebben van individuele bevliegingen.

Lees verder

Op het spoor van de onnavolgbare Kyrie Irving. De lotgevallen van een topbasketballer

Complotdenkers heb je in alle soorten en maten. Maar weinigen kunnen bogen op een miljoenenpubliek, rel op rel stapelen, antisemitisme adverteren in de meest Joodse stad van het land zonder dat hun populariteit, loopbaan of salaris ook maar een deukje oploopt. Het lukt Kyrie Irving, de Amerikaanse topbasketballer. Het verhaal van een man die, afgeschermd door geld en roem van de buitenwereld, zichzelf toch eerder een slachtoffer vindt, en en passant zijn club opblaast.

Lees verder