Cyberaanval op website president Zuid-Korea

De website van de Zuid-Koreaanse president is vandaag aangevallen. Zuid-Korea is bijzonder vatbaar voor cyberaanvallen.

De Zuid-Koreaanse presidentswebsite is vandaag uit de lucht gehaald na een cyberaanval. Ook een andere overheidswebsite werd aangevallen. Wie er achter de aanval zit, is nog onduidelijk.

Volgens het Engelstalige dagblad de Korea Herald werd de website van de president beklad met een verwijzing naar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Ook werd er verwezen naar de 'hacktivistische' groep Anonymous. Het is echter niet zeker wie de cyberaanval heeft uitgevoerd. Beide overheidswebsites zijn 'gesloten voor onderhoud', aldus de krant.

De aanval had plaats op de dag waarop de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea begon in 1950. 

Zuid-Korea wordt voortdurend online aangevallen door Noord-Korea. Zuid-Korea is vatbaar voor cyberaanvallen omdat het heeft besloten "een samenleving op te bouwen die zeer nauw geïntegreerd is met internet”, aldus Kim Hong Sun, van het in Zuid-Korea zeer bekende internetbeveiligingsbedrijf AhnLab. Kim zei dat in een gesprek dat ik eind 2011 met hem had, toen ik Zuid-Korea enkele weken bezocht.

Voor meer over de afhankelijkheid van Zuid-Koreanen van het internet en hoe lastig het is om een tegenaanval uit te voeren, lees het achtergrondartikel 'Zuid-Koreanen bevinden zich ongewild op digitaal slagveld'.

Mijn gekozen waardering € -

In de afgelopen jaren zijn superhelden de favoriete hoofdpersonen van veel Hollywood-filmmakers geworden. Maar wie zijn de bedenkers van de helden die iedereen kent en hoe opereren de uitgeverijen die de personages bezitten?Œ Peter Teffer interviewt stripmakers en analyseert de economische en culturele impact van de superheld.

Geef een reactie