Deze 20 tips zorgen ervoor dat hij jullie relatie nooit verbreekt

Als je voortdurend te maken krijgt met hetzelfde relatieprobleem dan moet je het conflict bij de wortel aanpakken. Veel relatieadvies klinkt als volgt; communiceren, compromissen sluiten, niet boos naar bed gaan, etc. Veruit de meeste problemen zijn te voorkomen met behulp van onderstaande 20 tips. Als jij je hieraan houdt dan heb jij een relatie voor het leven!

1.Geven en nemen

Beslis als een koppel hoe je neemt en geeft aan elkaar. Als je altijd probeert om een middenweg te vinden dan eindigen jullie uiteindelijk als twee ongelukkige mensen. Je moet juist denken van: “OK, dit is echt belangrijk voor hem, dus we doen het op zijn manier, en dit is echt belangrijk voor mij, dus we doen dit op mijn manier”. Het is geen spel van wie er gelijk krijgt of wie zijn zin doordrijft. Geven en nemen, daar gaat het om in relaties. Je moet elkaar gunnen gelukkig te zijn.

2.Schrijf je liefde uit naar je partner

In relaties vertellen we elkaar vaak dat we van elkaar houden, eindigen we in WhatsApp gesprekjes met “ik houd van je”, maar je zou eens de tijd moeten nemen om echt uit te spreken of schrijven hoe je je voelt. Schrijf eens op in meerdere zinnen hoeveel je houd van je partner en juist ook ‘waarom’ je zoveel van hem of haar houdt. Heeft je partner je door een moeilijke periode geholpen of staat je partner altijd voor je klaar? Een willekeurige notitie kan uw partner/echtgenote door een donkere dag tillen, omdat het laat zien dat je bereid bent de tijd te nemen om je gevoelens op te schrijven. Je partner zal zich meer gewaardeerd voelen, daardoor meer van je houden en daardoor kan jij meer liefde van je partner verwachten.

3.Samen een bucketlist maken

Een bucketlist is een hot item momenteel. Steeds meer mensen maken een lijstje met dingen die zij in hun leven zouden willen doen. Opvallend genoeg doen veruit de meeste koppels dit individueel, maar zou het niet beter zijn om (ook) samen zo`n lijst te maken? Het opsommen van haalbare doelen of plaatsen om met z’n tweetjes te komen kan je zowel iets geven om naar te streven als om naar uit te kijken. Het is gemakkelijk om in een routine vast te komen te zitten, maar een bucketlist kan je eruit helpen!

4.Samen koken

In veel relaties vallen de kookwerkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de een of de ander. Dat hoeft niet per se slecht te zijn, maar samen een maaltijd bereiden kan een leuke en verhelderende ervaring zijn. Het bevordert teamwerk en je kan samen jullie vaardigheden inzetten om iets nieuws te proberen. Als dat slaagt dan is het ‘jullie’ succes en geeft dat een positief op wat jullie samen gepresteerd hebben.

5.Maak tijd voor elkaar

Maak eens wat langer tijd voor elkaar. In de snelle wereld van tegenwoordig is het haasten van hier naar daar en hebben koppels maar weinig tijd voor elkaar. Vooral wanneer kinderen in het spel zijn komt de partner vaak op het tweede plan te staan. Relaties kunnen enorm profiteren van af en toe de kinderen naar de grootouders te brengen. En dan niet alleen voor een dag, maar voor een heel weekend. Grootouders vinden dat ook vaak erg leuk en ondanks het vaak lastig is om afstand te nemen van je kinderen, is dit uiteindelijk erg goed voor je relatie. Je partner voelt zich weer belangrijk gezien hij of zij weer op de eerste plaats is gezet.

6.Tijd zonder elkaar doorbrengen

Dit lijkt misschien zelfmoord voor een gezonde relatie, maar het is eigenlijk heel belangrijk. Paren moeten blij zijn om tijd zonder elkaar door te brengen door voor hun eigen activiteiten en vrienden te kiezen, omdat ze belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jezelf als persoon. Let op: Het is belangrijk om niet te veel tijd zonder elkaar te spenderen, maar elke relatie heeft precies de juiste hoeveelheid tijd met en zonder elkaar nodig om in balans te blijven.

7.Even een weekje zonder elkaar

Aanvullend op de laatste tip is het ook een goed idee om eens een weekje zonder elkaar te leven. Geef elkaar de ruimte door bijvoorbeeld afzonderlijk van elkaar op vakantie te gaan. De man kan met zijn vrienden bijvoorbeeld een weekje vissen en vrouw kan gezellig met vriendinnen een weekje naar Milaan shoppen. Het is goed voor een relatie om elkaar af en toe te missen en de blijdschap om elkaar daarna weer te zien is erg goed voor de relatie. In de tijd dat je elkaar mist ga je pas beseffen hoeveel je om elkaar geeft en dat het juist een geschenk is dat jullie een relatie hebben.

8.Op vakantie

Niet is zo ontspannend als samen op vakantie gaan. Op vakantie kunt u beide uw batterijen opladen en samen een ontspannen tijd doorbrengen. Julie hebben op vakantie veel tijd voor elkaar en maak gebruik van die tijd om te kunnen genieten. Ga leuke dingen doen, lekker eten en heerlijk van de natuur genieten. Ook als jullie weinig geld hebben is het erg belangrijk om vakantie als een prioriteit te maken. Plan een vakantie ver vooruit en heb vaak gesprekken waarbij je zegt “waar zullen we volgend jaar naar toe gaan?”.

9.Samen budgetteren

In relaties kan geld een ongelooflijk verhit onderwerp zijn, vooral wanneer één persoon de macht heeft over alle financiële beslissingen. Hoe zit het met samen budgetteren in plaats van die spanning te veroorzaken? Beide partijen die in gelijke mate zeggenschap hebben over wat er met een begroting gebeurt, kunnen een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van misverstanden en het op een andere manier laten groeien van de relatie.

10.Samen een project doen

Net als het koken van maaltijden samen, is een lange termijn project een geweldige manier om dicht bij elkaar te blijven en te groeien in een relatie. Een kamer renoveren, een schuur bouwen, een tuin aanleggen, een huifkar bouwen, er is geen einde aan de mogelijkheden! Het maakt niet uit wat, als jullie er samen maar plezier in hebben.

11.Gemeenschappelijk vrienden hebben

Het hebben van gezamenlijke vriendschappen is erg belangrijk in een relatie. Als jullie geen gezamenlijke vrienden hebben zijn jullie veroordeelt tot veel tijd zonder elkaar doorbrengen buitenshuis. Zowel mannen als vrouwen houden ervan met hun partner te pronken bij familie en vrienden. Als jullie met vrienden zijn dat hebben jullie thuis extra gespreksstof om over te praten. Zoek goede vrienden en plan regelmatig evenementen met hen, vooral paar vrienden die ook geloven in het hebben van een gezonde relatie.

12.Geen woorden maar daden

Woorden “plus” daden: Iedereen kan “Ik hou van je” tegen de partner zeggen. Dat zijn slechts vier woordjes die, bij de meeste mensen, zonder moeite over de tong rollen. In plaats van alleen maar zeggen is het belangrijk dat je laat zien dat je van je partner houdt. Koop bijvoorbeeld een bos bloemen, haal je partner op bij het treinstation, zorg dat je partner de vaat niet meer hoeft te wassen of maak een warme kruik als zij zich niet lekker voelt.

13.Relativeer

Erken dat alle relaties ups en downs hebben: Denk op lange termijn. Je relatie is een investering, net als de beurs. Weet dat met jouw goede inzet elke mindere tijd slechts tijdelijk. Het leven is nou eenmaal niet alleen maar rozengeur en maneschijn. En het gras is daarnaast ook niet altijd groener bij de buren.

14.Respecteer elkaar 

Respecteer elkaar wanneer je ruzie maakt: Het is maar al te verleidelijk om welke munitie je ook hebt in te zetten in het heetst van de strijd. Probeer in de schoenen van je partner te staan en je in te denken waarom je partner boos is. Vaak zal je dan tot de conclusie komen dat jij je kan voorstellen dat je partner boos is. Probeer samen een oplossing te zoeken voor het probleem en voorkom escalatie. Vraag je partner hoe hij of zij het probleem ziet en hoe hij of zij de oplossing ziet. Als jij rustig en respectvol blijft zal je partner dat in de meeste gevallen ook doen. Wanneer dat niet het geval is confronteer je partner met je gevoelens dat je teleurgesteld bent in zijn of haar reactie en maak duidelijk dat dit niet de manier is hoe jij respect in jullie relatie ziet.

15.Toon dagelijks genegenheid

Toon dagelijks genegenheid: seks is één ding en erg belangrijk. Daarnaast zijn er vele andere belangrijke aspecten als: handen vasthouden, omhelzen en in de arm knijpen. Het zorgt voor verbinding en vertrouwen.  Als je niet zoveel aandacht krijgt als je wilt, laat het dan aan je partner weten. Ondanks dat dit misschien lastig te vertellen is aan je partner is dit juist belangrijk voor de toekomst van jullie relatie.

16.Wees Ondersteunend

Niets is vervelender als een negatieve of afwezige reactie op iets waar je enthousiast over bent. Probeer je partner te ondersteunen in zijn of haar beslissingen en wees blij als je partner enthousiast is.

17.Samen onenigheden oplossen

Wanneer paren een onenigheid hebben, is het maar al te gemakkelijk om opgesloten te raken in een win/lose dynamiek. Beschouw uw onenigheid als een probleem dat u beiden moet oplossen, niet als een strijd om te winnen. Denk eraan “wij” te zeggen voordat u in de verleiding komt om de ander de schuld te geven. Een relatie gaat niet over “jij” en “ik”, maar over “wij” en “ons”. Als je niet op die manier denkt moet je je ernstig afvragen of je partner wel de juiste persoon is voor jou.

18.Seks

Wellicht een erg voor de hand liggend voorbeeld, maar seks in een relatie is de belangrijkste reden waarom relaties kapotgaan. Uit ons oerinstinct kiezen wij voor een mannetje of vrouwtje waarmee wij willen paren. Op het moment dat het paren stopt, denkt de tegenpartij dat het mannetje of vrouwtje uitgekeken is. En dat mannetje of vrouwtje zal zich daarom onaantrekkelijk en/of niet geliefd voelen. Dat zal zowel de fysieke als mentale communicatie vervagen en steeds vaker eindigt dat in een scheiding of uit elkaar gaan. En dat is helemaal niet zo vreemd. Wij zijn nou eenmaal gewoon mensen met gevoel en verstand. Houd daarom seks goed in een relatie en praat erover!

19.Vermijd bepaalde woorden

Sommige woorden zullen door je partner als erg negatief worden gekenmerkt. Vermijd bijvoorbeeld de woorden “nooit” en “altijd”. Het legt je partner namelijk het stilzwijgen op als hem of haar wordt verteld dat hij/zij ‘altijd’ X doet en ‘nooit’ Y,”. De twee woorden hebben veel meer invloed dan menigeen denkt.

20.Creëer een wereld die jullie beiden delen

Als laatste en zeker een van de belangrijkste! Elk paar zou het leven moeten beleven waarin zij samendoen waarvan zij allebei genieten. Dus niet alleen maar af en toe leuke dingen doen om elkaar tevreden te stellen, maar juist in het type dagelijks leven een weg vinden waarvan jullie beiden overtuigd zijn. Zijn jullie bijvoorbeeld beiden gecharmeerd van een carrière? Willen jullie een gezin, of zijn jullie juist reislustige mensen? Streven jullie naar rijkdom of zijn jullie blij met een hutje op de hei? In een relatie is het erg belangrijk dat jullie beiden een gezamenlijke weg kiezen, want anders wordt een relatie een hels karwei.

Mijn gekozen waardering € -