Politiek rechts profiteert van xenofobie

In de Nederlandse politiek heeft er een verschuiving naar rechts plaats gehad. Eerst de partij van Pim Fortuyn, nu de PVV. Het is de buitenlander die het kwaad is van alles. Is het echter niet andersom? Was het niet de Nederlander die zich verrijkte aan het buitenland, daardoor welvarend werd en een welzijnsstaat kon opbouwen? En is hij nu niet weinig bereid te delen en gaat daarom rechts stemmen? Wat zijn daar echter de gevolgen van? Hierover hieronder meer.

We kunnen dus spreken van een ‘ruk naar rechts’.  Spruitjes en bloemkool zijn weer het devies. Maar is het niet zo dat onze tulpen eigenlijk uit Turkije komen? En onze goed heilig man ook?  Typisch Hollandse dingen, bestaan die wel?

Maar we stemmen met z’n allen rechts. En wat doet rechts? Het maakt misbruik van de situatie. Het breekt de welzijnsstaat af. Het uitkeringsstelsel is al aardig uitgekleed en van de ziektekostenverzekering blijft ook niet veel over. Blijkt zo de xenofobie zo niet ‘een schieten in eigen voet’, te zijn?

Laten we niet dom zijn, de buitenlander heeft ook wat te bieden: een andere kijk op het leven. De media leggen veel accent op aanslagen en andere negativiteit; een paar Marokkanen die stenen gooien en heel Nederland buigt naar binnen… Ik vind dat ongelofelijk. Geef die idioten die aanslagen plegen geen aandacht, maar focus op al het positieve dat er is, de meeste zijn goed en de Derde Wereld is sociaal en spiritueel enorm rijk en mag dat er in Nederland, en in heel de westerse wereld, nu net aan ontbreken? ‘Allah akhbar’, ‘God is groot’, dat is waar: wat er bij ons aan mist, vinden we bij anderen, en dat hoeven helemaal niet alleen Moslims te zijn, er zijn Hindu’s in Nederland en Boeddhisten uit allerlei landen; het is een grote mozaïek. Laten we van elkaars sterke punten genieten en ophouden met onzin.

Mijn gekozen waardering € 0,00

I am a journalist, writer, translator. See for my activities: www.sunspeech.nl. I live in Bolivia. Before, I travelled the world, visiting Tanzania, Kenia, South Africa, India, Nepal, Guatemala, Mexico, Peru and Ecuador. I also work for charities, for an ecard or a new contact, see: www.foundationeffort4charities.org. Your contribution is for charities.