facebook_pixel

Nederland

Een monument voor een nazi in de 21e eeuw?

Mei is voorbij. In mei vierde de wereld het einde van de Tweede Wereldoorlog, ook Nederland. Op 4 mei hing de Nederlandse vlag halfstok en stonden wij twee minuten stil. We herdachten de slachtoffers. Op 5 mei vierden we de bevrijding. De Tweede Wereldoorlog, het fascisme, heeft miljoenen slachtoffers gemaakt. Toch zijn er nog steeds landen die een monument oprichten voor het fascisme.

Schadevergoeding voor moslimkinderen na missen klassenfoto is terecht

Nederland viel weer eens over een uitspraak van de rechter. Hoe was het toch mogelijk dat een school een ‘boete’ kreeg omdat islamitische leerlingen niet op een klassenfoto stonden? Terwijl ze er zelf voor kozen om naar het Offerfeest te gaan? Islamisering!! Waarom seponeren ze niet? De ophef ligt zoals zo vaak weer eens aan de onwil van mensen om te lezen waar het echt over gaat.

Het nieuwe verhaal van de kust: weg met de dijken

LEEUWARDEN – ‘Ditching the Dikes’, ofwel ‘weg met de dijken’. Het was de titel van de conferentie die de Young Wadden Academy eind juni had belegd, in samenwerking met Stenden University. Het getij tot diep de provincie in: een interessante gedachte. Bijvoorbeeld in Harlingen heeft de bevolking er ervaring mee. Middenin de binnenstad is de ademhaling van eb en vloed waarneembaar. Maar hoe moet het nu als het windkracht tien waait uit het noordwesten?

Het CBR is, als je pech hebt, een koude fabriek

Paspoort vergeten? Bye, bye rijbewijs! Meer dan een miljoen mensen doen per jaar praktijkexamen voor hun auto-, vrachtwagen of anderszins rijbewijs. Allen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), dat net als de NS bijna een monopolie heeft op de diensten die zij aanbieden. Het verworden tot zo’n groot apparaat lijkt bijna altijd samen te gaan met een verlies aan menselijkheid. Bij het CBR is dit niet anders. ‘Het is een koude fabriek geworden zonder mededogen.’

Niet willen sterven voor je idealen

Mensen die hun leven in de waagschaal stellen vanuit hun ideologie of geloofsovertuiging is niets nieuws. Al jaren worden er onschuldige slachtoffers gemaakt, omwille van de opvattingen van IS terreurgroepsleden. Het is echter een ander verhaal wanneer je gedwongen moet kiezen in tegenovergestelde richting: je opvattingen of je leven. De 19-jarige Kamoodah hoefde er, met de vuurwapen op zich gericht, niet lang over na te denken.