facebook_pixel

Technologie

Ik <3 social media

Als social media als Twitter en Facebook de laatste jaren in de belangstelling staan, is dat zelden nog positief. Oud-mediale opiniemakers als Bert Wagendorp van de Volkskrant hoeven maar één keer te melden dat ‘social media de straat zijn, met goot, afvoerputjes en onderliggend riool’ en de applausmachine begint te draaien. Ik wil het eens over een andere boeg gooien. Want ik <3 social media.

Niet gemeten uitstoot van dieselmotoren kost wereldwijd meer dan 38.000 doden per jaar

Als dieselrijder ben je medeplichtig aan een sluipmoord met wereldwijd 38.000 vroegtijdige slachtoffers per jaar. Op diesel rijdende personenauto’s, vrachtwagens en autobussen, stoten in totaal 4,6 miljoen ton meer stikstofoxiden (NOx) uit dan is toegestaan. Deze stiekeme uitstoot leidt jaarlijks tot dit enorme aantal doden, aldus onderzoekers van de Universiteit van Colorado in het tijdschrift ‘Nature’. Ter vergelijking: de knoeierijen van Volkswagen met de metingen van hun eigen dieselauto’s leiden in de VS jaarlijks tot “slechts” 50-100 onnodige doden.

Waarom je online presence je beste vriend kan zijn of je ergste vijand. En hoe je online imago beheert

“Waar kun je een lijk het beste verbergen?” Het antwoord? Op de derde pagina van Google-resultaten! Oftewel: zo manage je je online reputatie als een baas.