Onderneem het met… Raja Felgata

Q&A met onderneemster Raja Felgata. Over zichzelf en over De Kleurrijke Lijst. Plus: haar tip voor starters.

Wat is jouw ondernemersleeftijd?

Zes jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen productiebedrijf, Mogador. Ik was toen nog redacteur en presentator bij de KRO. Helemaal ondernemer werd ik in 2010 met De Kleurrijke Vrouwenlijst. Dat was mijn reactie op de lijst van machtigste vrouwen die Opzij had bedacht.

Waarom wilde je zo graag ondernemer worden?

Ik had succes met wat ik deed, maar ik wilde niet alsmaar meer van hetzelfde. Ik wilde meer vrijheid, de dingen doen ik echt belangrijk vond. Zoals laten zien hoeveel kleurrijke mensen er zijn en wat die te vertellen hebben.

Is die droom uitgekomen?

Absoluut. De Lijst van Kleurrijke Vrouwen werd heel goed ontvangen. Vorig jaar konden we met een opvolger komen: De Kleurrijke Lijst, waar vrouwen èn mannen op staan. En onlangs hebben we De Kleurrijke Prijs ingesteld, voor bijzondere mensen die onze redactie als een voorbeeld ziet.

Wat beschouw je zelf als je grootste succes?

Dat De Kleurrijke Lijst er is gekomen en dat hij zo goed wordt ontvangen, is echt fantastisch. Maar het trotst van alles ben ik op de Democracy Ribbon die ik 2011 op de Dag van de Democratie mocht ontvangen uit handen van Wim Deetman.

Wat was je grootste misser?

Dat ik in 2010 na het succes van de Lijst van Kleurrijke Vrouwen niet meteen heb doorgepakt. Daardoor hebben we momentum verloren.

Wat heb je daarvan geleerd?

Niet per se dat je meteen door moet met het volgende project. Het is ook goed geweest dat we de tijd hebben genomen om ons te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Daardoor staan we nu steviger in onze schoenen.

Wat wordt je volgende stap?

Wat we de afgelopen tijd hebben neergezet moet gaan groeien. Ik hoop dat nu ook het balletje van De Kleurrijke Prijs gaat rollen.

Wat is jouw gouden tip voor startende ondernemers?

Weet wie je bent en wat je wilt bereiken. Ga daarvoor, zonder je laten afleiden. Wees niet bang om daarbij eens te vallen. Je kunt altijd weer opstaan.

  • BEDRIJF: De Kleurrijke Lijst (www.dekleurrijke lijst.com)
  • WAT VOOR WIE: ervaringskennis over en contacten met kleurrijke sprekers, voor mediaredacties en bedrijven
  • LEEFTIJD: 37
  • GEBOREN IN: Amsterdam
  • OPLEIDING: School voor Journalistiek (Utrecht)
  • RELATIE: getrouwd
  • KINDEREN: geen

Volgende week in Onderneem het met … serial entrepreneur Boris Veldhuijzen van Zanten

Mijn gekozen waardering € -

Pierre Spaninks is ZZP expert. Onderzoekt, spreekt, schrijft, adviseert. Elke zaterdag te horen bij BNR's ZZP Café. Elke zondag te lezen bij Reporters Online en op Quotenet. Te boeken via Speakers Academy.

Geef een reactie