Een week lang elke dag ZZP-dag

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 februari is het op TPO Magazine elke dag ZZP-dag.

Normaal voorzie ik u hier een keer per week van nieuws en achtergronden over zzp'ers en andere zelfstandige ondernemers. Nu schakel ik even een paar tandjes hoger. 

Vanwaar deze actie? Omdat ik u graag wil inpeperen hoeveel meer ik zou kunnen doen als u een abonnement nam. Deze week kan dat nog voor 1,79 per maand, voor 8,95 per half jaar of voor 16,99 per jaar. Daarna trekt de uitgever de prijzen op tot een reëler niveau. 

Entrepreneurship Rules

Maandag open ik met een interview met de man die zich op twitter presenteert als @EshipRules. Professor doctor Erik Stam (om hem gaat het) is altijd goed voor een uitgesproken mening over ondernemerschap en innovatie. Of over ZZP'ers, waar er volgens hem wel héél veel van zijn. Hoogste tijd voor een nadere verklaring, in meer dan 140 tekens.

Het verneukeratieve begrip "schijnzelfstandige"

De daarop volgende dagen bericht ik over "de sterke groei van het aantal zzp'ers" (die bij nader inzien wel meevalt), over het verneukeratieve begrip "schijnzelfstandige", over de motieven die mensen hebben om te kiezen voor een bestaan als zzp'er, en over de heksenjacht op zzp'ers in de zorg waar de belastingdienst mee bezig schijnt te zijn.

De Avond van de ZZP'er

Ondertussen ga ik door met het verzamelen van onderwerpen voor De Avond van de ZZP'er. Want donderdag 27 februari ben ik als eerste te gast in een serie avonden die TPO Magazine organiseert over actuele onderwerpen. Laagdrempelig en desalniettemin belangwekkend, in het kleinste en leukste zaaltje van Amsterdam: het Torpedo Theater.

Is er  iets waar u zelf mee zit?

In een programma van een uur praat ik u bij over de plannen van het kabinet met het ZZP-pensioen, de VAR, en de zelfstandigenaftrek. Neem ik de rol van de gemeenten onder de loep. Bespreek ik de voornaamste partijen die zich tegen de ZZP'er aan bemoeien. En vertel ik wat ik zelf doe om daar zo min mogelijk last van te hebben.

Is er iets waar u zelf mee zit en wilt u weten hoe ik daar tegenaan kijk? Reageer hieronder of op mijn Twitter 

  • Locatie: Torpedo Theater 
  • Adres: Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam
  • Datum: donderdag 27 februari
  • Aanvang: 20:30 uur
  • Kaartjes: 6 euro
  • Reserveren: reserveren@torpedotheater.nl
  • Telefoon 020 4284993 (9:00-17:00)
Mijn gekozen waardering € -

Pierre Spaninks is ZZP expert. Onderzoekt, spreekt, schrijft, adviseert. Elke zaterdag te horen bij BNR's ZZP Café. Elke zondag te lezen bij Reporters Online en op Quotenet. Te boeken via Speakers Academy.