Ouderen veroorzaken wooncrisis

Volgens onderzoek van de NOS is de belangrijkste oorzaak van de woningcrisis in ons land de geringe doorstroming van ouderen van grote naar kleinere woningen door een tekort aan geschikte en betaalbare appartementen voor senioren. Maar klopt die analyse wel?

Lees verder

Drukkerij Eshuis uit Dalfsen – 130 jaar innovatief in hart en nieren

“Wij zijn vooral bekend van specialties. Echte gekke en aparte dingen, dat is onze core business”, zegt Claudia Platvoet, pr-manager van Eshuis bv. Ze geeft tijdens een rondleiding verschillende voorbeelden van labels en verpakkingen die ze in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Van speciale sleeves voor Heineken die werden verkocht in het Van Gogh en Rijksmuseum tot wijnlabels op naam met elk een uniek design.

Lees verder

Maria zit depressief in een hoekje, Jozef slaat de baby en de drie koningen leggen een deurwaardersexploot bij de kribbe. Dit is hoe de kerststal van armoede eruitziet.

Steeds minder kinderen groeien op in armoede, meldden zo ongeveer beetje alle mediakanalen afgelopen week naar aanleiding van een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over armoede en sociale uitsluiting. Ze geven daarmee een vertekend beeld van de rauwe werkelijkheid, betogen journalist Jasper van den Bovenkamp en armoedeactivist Vanessa Umboh.

Lees verder

Waardoor raakte de woningmarkt ontwricht? Hans de Geus, financieel journalist, benoemt de échte oorzaken

In dertig jaar tijd raakte de woningmarkt totaal ontwricht. Het gevolg van politieke keuzes en een hardnekkig geloof in het sprookje van de marktwerking, concludeert financieel journalist Hans de Geus (54). Huurders zitten vast in de tentakels van de vrije sector, kopers leggen het af tegen private en particuliere woningbeleggers. De Geus benoemt de échte oorzaken van de wooncrisis en wijst op onderliggende belangen van partijen. Hoe komen we hieruit? Niet eenvoudig, stelt hij, maar er zijn oplossingen. Met zijn boek Hoe ik toch huisjesmelker werd – over woonarmoede en ongelijkheid won Hans de Geus dit najaar de Prinsjesboekenprijs, voor het beste politieke boek.

Lees verder