Taxileven (2) – Verklaring Omtrent Gedrag

Al zeker sinds 1888 reikt de overheid “verklaringen omtrent gedrag” uit aan mensen die op een baan solliciteren. Ook taxichauffeurs hebben zo’n verklaring nodig – als eerste stap om aan de slag te kunnen. Een recente uitspraak van de Rechtbank Lelystad doet echter afvragen hoe en wanneer een verklaring wordt afgegeven en ingetrokken. Reporters Online ging het na.

Lees verder

Eva praat met haar dochter over de tramaanslag in Utrecht: ‘Er zijn een paar boeven op de wereld, maar gelukkig véél meer lieve mensen’

Exact vijf jaar geleden, op 18 maart 2019, begint een man te schieten in een Utrechtse tram.  Ik was op dat moment aan het werk op een nieuwsredactie waar ik freelance werk. Destijds schreef ik er deze column over. “Vreselijk, die mensen die gewoon in de tram zaten. Een tram waar ik wel 100 keer in zat toen ik in Utrecht studeerde.”

Lees verder

Femicide: Danny was er als kind bij toen zijn moeder vermoord werd (en maakte toch zijn dromen waar)

Verschrikkelijk: in Mierlo waarschijnlijk wéér een geval van femicide. Zaterdag is een vrouw gedood. Ze stierf op straat, haar vijf kinderen waren getuige. Ik interviewde ooit Danny Dijkhuizen. Als hij 11 jaar is, worden zijn moeder en broertjes vermoord door zijn stiefvader, Danny is erbij.  Danny blijft alleen over, maar toch niet helemaal: dankzij een liefdevolle tante, de steun van leraren en pleegouders – “superhelden” noemt hij ze – komt het goed met hem.

Lees verder

Drugs vrijgeven om crimineel winst uit handen te slaan?

De discussie over het legaliseren van drugs is de laatste tijd opgelaaid. Burgemeester Halsema van Amsterdam, maar ook de doodgeschoten Peter R. de Vries, pleitten eerder voor het vrijgeven van meer soorten middelen. Wat vinden de drugscriminelen zelf? En wat zijn de argumenten voor en tegen. Inclusief het pleidooi van Burgemeester Halsema van Amsterdam voor legalisering.

Lees verder

Godvergeten: ‘Pedoseksualiteit is de katholieke ziekte’

De Vlaamse documentaire “Godvergeten” slaat vorig jaar bij onze zuiderburen in als een bom. Het gaat over het wijdverbreide seksuele misbruik door paters, pastoors en priesters van de Rooms Katholieke kerk en de enorme destructieve invloed ervan op de vele slachtoffers. Dood of levend. Natuurlijk was er al best veel over bekend, maar middels de verpletterde verhalen en getuigenissen staat het land van Dutroux wederom op scherp.

Lees verder