‘Het apparaat’ – Hoe een podcastmaker een energierevolutie ontdekt

Reiki-beoefenaars beweren kosmische energie om te kunnen zetten in levensenergie. Kun je die energie ook omzetten in elektriciteit? Een nieuw tijdperk licht dan in het verschiet, met gratis energie uit de kosmos die de huidige geopolitiek rond fossiele energie onderuit schoffelt en zelfs intergalactische reizen mogelijk maakt. Frans Pollux uit Venlo vertelt in zijn podcast dat Het Apparaat dat dit mogelijk maakt bij hem om de hoek wordt ontwikkeld.

Lees verder

Welkom in het kwantumtijdperk

Het tijdperk van science fiction is nakende. Kwantumcomputers werken op een onvoorstelbaar niveau en zijn daardoor veel krachtiger en sneller. Binnen amper een decennium werkt niet alleen de IT hiermee, maar bijvoorbeeld ook de chemie, voorziet Christian Andersen van QuTech in Delft. Hij werkt aan het verbeteren van de kwantumcomputer en biedt binnenkort al cursussen waarmee ingenieurs zich kunnen voorbereiden op het nieuwe tijdperk.

Lees verder

‘Meld cybercrime bij de politie’ (1)

Het aantal gevallen van cybercrime in het Caribisch deel van het Koninkrijk neemt volgens experts opvallend toe. Om het tij te keren, moet er veel meer worden geïnvesteerd in bewustwording en de kwaliteit van de opsporing, stelt het Openbaar Ministerie in Caribisch Nederland. En moet er vaker aangifte worden gedaan, vindt ook de politie. 

Lees verder
Met cryonics ingevroren mens

Cryonisch ingevroren mens nu 57 jaar wachtend op ontdooiing. Birth of the cool

De eerste mens die op cryonische wijze is bewaard op 12 januari 1967, is een soort van jarig. Al zevenenvijftig jaar is hij in een dik pak ijs verpakt, zonder ook maar één enkele keer ontdooid te zijn. En daarmee is hij dus de oudste ijsmummie die bewaard is gebleven. De rest is door gebrekkige financiering of fouten bij de operatie -de ijsmachines moeten altijd aan blijven staan, stroomnet of niet, stuk of niet- ontdooid, waarbij de lichamen al snel begonnen te ontbinden.

Lees verder