Op 29 februari 2020 zullen Chico Martinez (52 jaar, Enschede) en William Beekwilder (58 jaar, Den Bosch) tijdens Enfusion in Eindhoven weer met elkaar de ring instappen. Deze keer zal het een rematch zijn met MMA-regels.

STEUN RO

Bij hun vorige treffen, op zaterdag 23 februari 2019, werd er gevochten op kickboksregels en verraste Beekwilder vriend en vijand door Martinez knock-out te trappen met een high kick. Meteen werd afgesproken dat er een rematch zou komen tussen beide heren, maar dan wel met MMA-regels.

“Dat gaat deze keer niet meer gebeuren”, zegt Chico Martinez lachend. “Ik ben op mijn hoede.” Martinez ziet de trap van Beekwilder, die voor een knock-out zorgde, nog steeds als een ‘lucky punch’ omdat Beekwilder volgens hem niet echt nadrukkelijk aanwezig was in het gevecht. Maar zoals Martinez ook al zelf aangeeft: “de winnaar heeft altijd gelijk.”

De heren vechten 3 keer 3 minuten, waarmee ze iets afwijken van de reguliere MMA-regels. Maar het blijft lastig volgens Chico, omdat Beekwilder rechtsvoor staat (orthodox stance). “Dat heb ik maar 3 keer meegemaakt in mijn vechtcarrière”, vertel Martinez, “en ze kwamen allemaal met een high kick.”

“Maar ik had deze aanstaande partij tegen Beekwilder net zo goed op kickboksregels willen draaien”, legt Martinez uit. “Mijn laatste gevecht was 3 weken geleden tegen een reus van 34 jaar, 1 meter 97 en bijna 100 kilo. Die kickbokspartij heb ik ook gewonnen.”

Martinez wil nog ‘een paar potjes vechten’ en dan houdt hij het voor gezien. In februari 2020 tegen Beekwilder en in november 2020 tegen een 55-jarige. Dat heeft hij nog in zijn agenda staan. “Ik moet stoppen, conditie ben ik niet bang voor. Ik ben niet meer zo scherp als vroeger, heb de timing niet meer. Vroeger counterde ik meteen. Nu wacht ik tot mijn tegenstander moe wordt.”

Mededeling van Martinez aan Beekwilder:
“Beste William, ik vind je een hartstikke, aardige kerel en zo, maar deze keer is de partij voor mij. In de tweede ronde maak ik het af!”

Dit artikel verscheen eerder op VechtsportInfo.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen.

Zie hier voor meer informatie!

Mijn gekozen waardering € -
Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van de boeken 'Bevingen' (2015), 'Kanker krijg je niet alleen' (2019) en 'Het Groninger Forum, draak of icoon?' (2020) . Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen, Beijumkrant, Gazet van het Noorden, Nieuws Oss en Nieuws uit Nijmegen. Was hoofd- eindredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017 en in 2018 hoofdredacteur van de Gazet van het Noorden. Schrijft momenteel voor o.a. VechtsportInfo en Reporters Online. Doet naast journalistiek werk ook communicatie werkzaamheden voor Muaythai Organisatie Nederland. Is lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).