Hé Clarence jongen, ik dacht even dat je de voetbalschoenen weer had aangetrokken toen ik het nieuws las, maar je gaat dus echt als trainer naar de Chinese competitie… Hoe voorspelbaar!

STEUN RO

Ik dacht eerlijk gezegd dat jij secretaris-generaal van de Verenigde Naties zou worden, na je actieve carrière, of president van Suriname, zoiets. Maar jij moet als voetbaltrainer weer zo nodig de trend zetten en verhuist richting China, waar je aan de slag gaat als trainer van Shenzhen FC, een club uit de landelijke Jupiler League. Het is een logisch gevolg van je eerste, totaal mislukte periode als trainer bij AC Milan, waar je tot een paar weken geleden officieel nog onder contract stond.

Ook die aanstelling kwam destijds volledig uit het totale niets, net als deze. China is het nieuwe Qatar, zullen we maar zeggen, al ga ik er niet van uit dat je keuze ook maar iets met geld te maken heeft. Het is toch vooral de uitdaging van een ander contingent, neem ik aan, waar het voetbal nog in de kinderschoenen staat. In zo’n ‘ontwikkelingsland’ kom jij volledig tot je recht. Je keuze voor China is net zo weinig verrassend als je keuze destijds voor de Braziliaanse competitie, toen je nog speelde.

Jij bent je eigen geschenk aan deze wereld. China krijgt vanaf nu een menselijker aanzien, als het aan jou ligt. Laten we dus eerst maar beginnen met een verbod op het eten van hondenvlees. ’s Lands wijs, ’s lands eer, ja, ja, m’n hoela. Ik zie je nog zitten op de achterbank van m’n auto, ouwe dierenvriend, samen met de hond Van Basten (roepnaam: Bas), maar dit geheel terzijde.

O ja, doe je de groetjes aan Graziano Pelle? Die gaat nog even lekker lopen cashen bij Shandong Luneng, dat moeiteloos 15 miljoen euro voor hem neertelt. Het ga je goed. Zàijiàn!

Met Vriendelijke SportGroeten,
@MJvdHeuvel

Sportcolumnist