Hé Marcie, ik dacht: we lopen weer eens langs! Het was me het transferdagje wel gisteren zeg. Na Boilesen en Fischer, vertrekt ook een derde Deen bij Ajax, Lucas Andersen. Door een achterdeurtje. Anoniem. Naar Zwitserland. Voor een fooi.

STEUN RO

Bij elkaar opgeteld, heb je met de verkoop van Fischer, Van der Hoorn en Andersen die twee Colombiaanse jongens alweer bijna terugverdiend. Ooit waren Fischer en Andersen de twee grootste talenten van Denemarken, nu zijn ze bescheiden profs bij Middlesbrough en Grasshoppers Zürich. Dat is best snel gegaan, vind je zelf ook niet? Hun carrières stagneerden en veel zin hadden ze er zelf ook niet meer in Amsterdam.

Het is niet zo dat Ajax nu helemaal zonder Denen komt te zitten, stel je voor. Kasper Dolberg is er nog, net als Marcus Bay en Lasse Schöne, maar ik zie geen van hen veel speeltijd krijgen komend seizoen. Jij wel?

Hoe zit het trouwens met die aangekondigde kanonnen? De komst van Mateo Cassierra en Dávinson Sánchez doet veel mensen deugd. Heerlijk, eindelijk weer eens een paar ongepolijste, Zuid-Amerikaanse diamanten in de selectie, de tijden van Leo Beenhakker herleven! Maar kanonnen? Dat zijn het natuurlijk (nog) niet, deze Colombiaanse leerling-profs.

Alle pijlen waren gericht op Klaas-Jan Huntelaar, maar hij heeft aangegeven bij Schalke 04 te blijven, begrijp ik.  Jammer hoor, helemaal met het oog op de voorrondewedstrijden in de Champions League, die steeds dichterbij komen.

Toegegeven, er gebeurt wel wat, anders dan in de laatste transferperiode toen je alleen de verhuurde Zivkovic terughaalde van Willem II. Over Zivkovic gesproken, wordt hij dan toch de nieuwe spits van Ajax, bij een eventuele verkoop van Milik? Zivkovic schijnt het goed te doen op trainingskamp in Oostenrijk en wordt over twee maanden alweer twintig jaar. Geeft hij Dolberg (18) en Cassierra (19) het nakijken?

Met Vriendelijke Sportgroeten,
@MJvdHeuvel

Sportcolumnist