Musio, gemaakt door AKA, is ontworpen om van jou te leren, zich aan te passen en met je mee te groeien. Deze kleine robot kan met je praten, zijn gevoelens delen en simpele taken in het huis uitvoeren. Bij de laatste mogelijkheid moet je vooral denken aan dingen als het licht op afstand uitzetten of de verwarming hoger draaien. Musio praat met de apparaten in zijn omgeving, waardoor dit soort taken mogelijk worden gemaakt. Dankzij deep learning technology leert Musio van je, waardoor hij elke dag een stukje slimmer wordt, mits je veel met Musio omgaat. Maar ben je zelf een IT’er of doe je dit als hobby, dan kun je code toevoegen aan Musio en op die manier zijn mogelijkheden verbreden.
Simpel, slim of geniaal
Musio komt in drie varianten: simpel, slim en geniaal. De simpele editie heeft een 1,2 GHz dual core processor, 1800 mAh accu, 16GB aan opslag en wordt opgeladen via microUSB.
Logischerwijs kan de slimme variant van Musio veel meer. Deze versie heeft bijvoorbeeld ook een operating system: Android 5.0 Lollipop. Ook de accu is verbeterd, deze komt nu uit op 2200 mAh. Maar de opvallendste features vind je in het praten met zijn omgeving, iets wat de simpele variant niet kan. De slimme Musio kan verbinding maken via Bluetooth en heeft een Atmega 328 processor voor het Internet of Things (IoT). Via microUSB kun je verbinding maken met Musio, zodat je fouten uit de software kunt halen.
De duurste versie van Musio is geniaal. Deze versie komt met een 2,5 GHz quad core processor, waardoor hij veel meer aan kan dan zijn dommere broertjes. Daarnaast heeft hij een 3000 mAh batterij en 64GB aan opslag. Wil je zelf gaan programmeren op Musio en zo allerlei features toevoegen? Dan moet je de geniale variant hebben. Naast Bluetooth ondersteunt deze Musio ook Wi-Fi, maar ook hier kun je gebruik maken van IoT.
Zowel de slimme als de geniale Musio kunnen op een natuurlijke manier met je praten en communiceren met apparaten in hun omgeving.
Voor ontwikkelaars en kinderen
Het schattige uiterlijk van Musio kan ervoor zorgen dat kinderen zich snel aangetrokken voelen tot het apparaat. Musio is dan ook onder meer bedoeld om kinderen wat te leren. Bij het Kid’s package krijg je dan ook een aantal extra’s: een speelbord, kaarten en een boek. Met de kaarten kunnen kinderen nieuwe woorden leren en beter leren lezen. Op de kaarten zitten kleine afbeeldingen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog, maar Musio kan ze scannen en zo het kind helpen om nieuwe vaardigheden op te pikken. Maar het echte spelen, dat doe je met Musio zelf. In een filmpje laten de ontwikkelaars dan ook zien hoe dat gaat.
Maar ook ontwikkelaars kunnen leuke extra’s verwachten. Musio is te programmeren via C++ en Java. In het Developers Pack zitten onder meer een controller, Android library, Arduino library, drie Arduino mini boards, drie Zigbee modules en drie Arduino Zigbee shields.
Beschikbaarheid
Musio begon als crowdfunding-project op Indiegogo, maar inmiddels hebben de makers het bedrag wat ze voor ogen hadden binnen. Sinds juni wordt Musio verscheept naar de eerste kopers, maar helaas moeten andere geïnteresseerden nog even wachten. Het is niet duidelijk of en wanneer er nieuwe Musio’s verschijnen, maar via een nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden. De prijzen zijn wel bekend: voor $199 heb je een simpele versie, voor een slimme variant betaal je $399 en de geniale editie kost $799.