Dutch Design Week (DDW), een begrip in de hele wereld

Design maakt de wereld beter. Mooier. Handiger ook. En leuker. In Eindhoven is de dertiende editie van Dutch Design Week (DDW) van start gegaan. Met presentaties van tal van jonge talenten en nieuwe collectieven heeft het evenement ook dit jaar weer veel oog voor de toekomst van design. Dutch Design Week biedt ontwerpers een internationaal podium en laat het publiek kennismaken met de grenzeloze mogelijkheden van design in een setting die een festivalgevoel opwekt.

Dutch Design is inmiddels een begrip in de hele wereld. Dutch Design heeft een lange historie, maar de term Dutch Design is pas eind jaren tachtig bekend geworden. Bij Dutch Design wordt al snel aan meubels gedacht, maar het zijn niet alleen meubels die onder de term Dutch Design vallen. Ook architectuur, grafisch ontwerp, kunst en haute couture valt onder de noemer Dutch Design. In de loop van de jaren negentig werd Dutch Design echt wereldberoemd.

Dutch Design Week (DDW), in 1998 voortgekomen uit de Dag van het Ontwerp, is in twaalf jaar uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen. DDW biedt een podium voor ontwerpers en is de verbindende factor tussen design, technologie en mensen.

Spannende ideeën, baanbrekende experimenten en buitengewone samenwerkingen – Dutch design is zoveel meer dan een eerste indruk doet vermoeden. Dat is ook precies wat je gaat zien en ervaren tijdens Dutch Design Week. Met een duizelingwekkende hoeveelheid grenzeloze creativiteit van honderden gerenommeerde ontwerpers en jonge talenten, biedt de dertiende editie van dit grootse evenement tal van unieke inzichten in de nabije toekomst van design.

Dutch Design Week (DDW) staat dit jaar in het teken van een thema dat een koers aangeeft: ‘UP’. Dutch Design Week biedt ontwerpers een internationaal podium en laat het publiek kennismaken met de grenzeloze mogelijkheden van design in een setting die een festivalgevoel opwekt. Na het ‘Now future’ van 2013 kiest DDW dit jaar voor een thema dat weliswaar duidelijk de koers aangeeft, maar ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit.

In het Klokgebouw presenteren de drie Nederlandse Technische Universiteiten (Eindhoven, Delft, Twente) zich voor het eerst op locatie. Onder de naam Design United (3TU) tonen ze het design van de toekomst en de rol daarin van technologie. Verwachte hoogtepunten zijn onder andere de Graduation Show van DAE, een Design Health Hackaton van Philips in het Philips museum, de expositie en prijsuitreiking van Dutch Design Awards (DDA) en de Now future-avond op 23 oktober in samenwerking met VPRO.

Het programma biedt een evenwichtige mix van nieuw talent, gevestigde namen en gerenommeerde bureaus. In het geheel van exposities, productlanceringen, business events (seminars, netwerkbijeenkomsten), prijsuitreikingen, een kinderprogramma, feesten en muziek komen bijna alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod.

Kom het zelf zien en ervaren tijdens de dertiende editie van Dutch Design Week.
3 design area’s | 80 locaties | 400 evenementen | exposities | workshops | seminars | food | feesten
 

Dutch Design Week
18 – 26 oktober 2014
Eindhoven, Nederland
www.ddw.nl

Mijn gekozen waardering € -