‘Fehd is back’

Onderwijl op het Media Park, een feuilleton.

Fehd El Ouali is terug op televisie. Maar wie was Fehd ook al weer? Op Google is hij goed voor ‘2780 resultaten’. Hij is daarin de ‘jeune premier’ die in het dagelijks leven ook de letterlijke betekenis van die twee woorden in praktijk brengt. Zijn relatie met een bekende oudere vrouw wordt breed uitgemeten en is goed voor even zoveel foto’s waarop zij samen gelukkig zijn.

Op YouTube kun hem onder andere zien in de trailer van Hitte/Harara. Als piepjonge acteur. Een mooie jongen met veel talent. Maar wat lezen we dan in reacties: ‘DEN HAAG – De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren tegen acteur Fehd el Ouali twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.’ Een vuile moslimvarken opgeborgen’ wordt daar door de plaatser aan toegevoegd.

Einde verhaal

Wie wil weten wat daaraan voorafging moet naar Uitzendinggemist gaan en zoeken op TAPZ waarin Fehd zijn leven vastlegd met zijn mobiele telefoon. Je ziet dan een jongen, ouder maar nog even aantrekkelijk, die worstelt met het leven en ernstig op zoek is naar zichzelf. Een paar maanden na deze uitzending raakt Fehd verzeild in een gevecht zoals er zoveel plaatsvinden in een weekend. Teveel drank, teveel drugs, verkeerde plaats, verkeerde tijd. Wat rest is geschiedenis. Fehd El Ouali wordt gearresteerd en gaat de gevangenis in. Aan zijn prille carrière als talentvolle acteur komt hiermee een abrupt einde. Een strafblad is ook in de wereld van de glamour ‘einde verhaal’.

Nou ken ik Fehd al heel lang. Ik was namelijk de producent van TAPZ waaraan ik als ondertitel a mobimentary mee gaf. Ik was ook degene die vervolgens gebeld werd door zijn advocaat en vertegenwoordigers van reclassering of ik iets voor hem kon betekenen. Behalve mijn aandacht en een luisterend oor kon ik maar weinig meer meegeven. Maar alleen de mens zelf kan de beslissing maken of hij of zij het leven voorgoed een andere wending wil geven.

De Profeet

Fehd El Ouali heeft die beslissing genomen. Vorige week zaten we samen in een radio uitzending getiteld Dichtbij Nederland. Weinig mensen zullen dat gehoord hebben want vrijdagavond na elf uur wordt er bar weinig geluisterd. Hij vertelt in het programma dat hij dankzij het geloof de weg heeft terug gevonden naar een leven waarin alleen De Profeet nog telt.

Deze wijst hem de weg naar liefde, geluk en voorspoed. Zondag 3 maart doet hij zijn verhaal nog een keer. Deze op televisie en wel om 12.30 uur op Nederland 2. Dan doe ik het interview met een jongen die zonder schroom zijn ‘Werdegang’ deelt. Ik ben trots op hem en hoop dat hij het geluk dat hij gevonden heeft weet vast te houden. Na die lange reis uit de nacht die zoals we allemaal weten toch elke keer weer wacht. Ook op Fehd El Ouali…

www.ruudvangessel.nl

info@ruudvangessel

Mijn gekozen waardering € -

Geef een reactie