Flirten is best fijn, vooral als het thuis na al die jaren wat tammer wordt. Maar hoe ver mag je gaan? Want gaan die onschuldige maar best wel dubbelzinnige appjes niet al snel over in meer? Journaliste Nathalie Driessen ging op onderzoek.

STEUN RO

Af en toe flirt ik met mannen. Zoals met onze klusjesman. Absoluut niet mijn type, maar hij ziet er wel goed uit. Toch zou ik hem nooit willen ruilen voor mijn eigen man, die ik uiteindelijk het allerleukst vind. Het heeft alles te maken met aandacht, denk ik. Het feit dat zo’n vent begeerlijk naar je kijkt, dat is leuk; ik voel me weer sexy, mooi en gewild.

Gelukkig is mijn man niet jaloers aangelegd. Hij heeft het wel in de gaten maar laat zich niet van de wijs brengen. Wel doet hij opeens meer zijn best wanneer hij ziet dat ik aandacht van anderen krijg. Even voor de goede orde: de klusjesman en ik hebben elkaar nooit ook zelfs maar terloops aangeraakt. Het gaat puur om de spanning. En ik ben echt niet de enige die weleens flirt.

Moeder Danielle (41) bijvoorbeeld vertelde me over haar ontmoeting met een charmante Fransman tijdens een vriendinnenreisje naar Zuid-Frankrijk: “We waren al vanaf dag een aan het flirten. Ik had echt zo met hem het bed in kunnen duiken. Dat heb ik niet gedaan, hoor, maar wat een heerlijk gevoel, die lekkere spanning in het begin. Dat was ik helemaal vergeten. Het voelde zo ongeveer als mijn laatste kans om jong en gewild te zijn.”

Veertigerspiek

Ook Marije (39), gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen, blijkt hevig met iemand te flirten. Ze is nogal onder de indruk van de vader van een schoolvriendje. “Sinds ik hem in de ogen keek, is het foute boel. Hij voelt hetzelfde, want hij flirt ook met mij. Als ik single was geweest, had ik hem met open armen ontvangen. Laatst droomde ik zelfs dat we seks hadden. Het was zó fijn, dat ik smachtend naar zijn handen wakker werd. Toen ik besefte dat mijn eigen lieve man naast me lag te slapen, voelde ik me enorm schuldig. Zit ik in de veertigers-piek? Liggen mijn eitjes in mij te spartelen, omdat ze nog bevrucht willen worden voordat het te laat is? Of ben ik echt verliefd?”

Ik schrijf/ schreef voor o.a. Flair, Margriet, Viva, LINDA., Ouders van nu, Grazia, Viva mama, Fab Mama, VROUW, Santé, Volkskrant Magazine, Cosmopolitan, Het Parool en andere dag- en vrouwenbladen human interest-verhalen. Denk aan interviews, reportages en achtergrondverhalen. Ik ben ook communicatiestrateeg en geef media-advies. Publicaties van 2003 tot en met 2017 in: Red, AM magazine, Marie Claire, Cosmopolitan, Cosmo girl, Viva, Viva Mama, Margriet, LINDA., VROUW, Grazia, Santé, Femme, Catherine, Items, Avant Garde, Avant Garde MEN, Tweed, Salome, Cash, Ouders van Nu, Zwanger, Kinderen, Mama, Fab Mama, Basta! Flair, Volkskrant Magazine, Het Parool, De Telegraaf. Twee boeken van mijn hand zijn: -Handboek Liefde en Lust -Aan tafel met Sonja Schuurman