Landelijke kunstexpositie over boerderijdieren

AALTEN – De Farm en Country Fair in Aalten krijgt dit jaar de primeur van een landelijke Boerenvee in de kunst tentoonstelling. Tientallen kunstenaars uit het hele land laten hun schilderijen zien op de fair van 20 t/m 22 juni. Op de fair komen ieder jaar zo'n 30 duizend bezoekers af.

Alle kunstenaars hebben de afgelopen jaren in het tijdschrift Boerenvee gestaan, vanwege hun bijzonder talent. Het is voor het eerst dat deze speciale en oer-Hollandse kunstvorm op één landelijke expositie bij elkaar te bezichtigen is.

Talent

Zo komt Marcel Noordman, bekend van zijn grote kleurige koeiendoeken en Paula Hondsmerk met mystieke paardenschilderijen. Margo Vonk voegt daar nog vrolijke schapen aan toe en Nelleke van Walbeek varkens en geiten. Zo geeft de expositie met nog tientallen andere kunstenaars een overzicht van bijzonder Nederlands talent.

Zowel de kunstenaars, als de redactie van Boerenvee, als de organisatie van de fair is blij dat samenwerking de tentoonstelling mogelijk maakt.

Elke koe is uniek

Marcel Noordman maakt grote koeienschilderijen. 'Elke koe is uniek en heeft zijn eigen karakter en tekening. Juist die karaktereigenschappen wil ik vastleggen in mijn schilderijen. Ik vin dhet mooi om met mijn werk te kunnen bijdragen aan deze eerste landelijke boerenvee kunsttentoonstelling.'

'Veel van onze 30.000 bezoekers zullen zeker geïnteresseerd zijn in een mooi werk voor op de schouw', voegt Joke Ruesink van de Farm en Country Fair toe. Kunstenaars mogen gratis exposeren en zijn meestal alle drie dagen aanwezig om uitleg te geven over hun werk.

Mijn gekozen waardering € -

Ondernemend journalist Tjitske Ypma is idealist, schrijver, moeder en organisator. Ze werkt aan duurzaamheid dichtbij huis. Biodiversiteit en samen-leven zijn haar speerpunten. Op Reporters online is af en toe wat vrij werk te vinden.