Lezersaanbieding: Arjen Lubach IV

Arjen Lubach geeft exclusief via SmaakMaker Dirk Koppes 3 exemplaren weg van zijn thriller IV. Maar daar moet je wel wat voor doen.

‘Een moord. Een staatsgeheim. Een ijzingwekkende achtervolging’, hijgt de achterflap van IV. Cabaretier en televisiemaker Arjen Lubach wilde na drie serieuze romans een onvervalste actiethriller schrijven. En dat is gelukt met een professor als lijk van dienst en diens dochter als wiskundig puzzelbrein dat moet uitzoeken wie haar vader heeft vermoord. Daarom probeert ze het raadsel van Thorbecke op te lossen. De schrijver van de Nederlandse grondwet kon het namelijk niet zo goed vinden met Willem III (‘koning Gorilla’), wat auteur Arjen Lubach de kans geeft een Dan Brown-achtig complot te onthullen. De puzzelstukken vliegen de lezer om de oren in deze thriller met komische trekjes. Binnen 24 uur jakkert IV van de ene anticlimax naar de andere onwaarschijnlijke plotwending.

Kortom: een boek dat geen enkele suspenseliefhebber mag missen. Na een middag quesadilla’s klaarmaken en opeten besloot Lubach 3 lezers van Koken met Koppes zijn boek IV te schenken. Daar moet je wel wat voor doen. Beantwoord de vraag van Arjen:

Thorbecke werd na zijn dood bezongen als staatsman, ‘een ijskorst, een hoekige, magere steile figuur, een man als uit ijzer gegoten’. Maar stiekem was de grondwetschrijver ook een romanticus. Waar blijkt dat uit?

Suggesties naar lezersaanbiedingdirkdnp@gmail.com, inclusief postadres.

Mijn gekozen waardering € -

SmaakMaker Dirk Koppes proeft en fileert het culturele klimaat. Deze AlbertHeijnHater was hoofdredacteur van Carp, chef cultuur bij De Pers, en schreef een reisboek over Cubaanse jongeren. Hij selecteert verplicht lees- , proef- en kijkvoer.

Geef een reactie