Ranking the Stars is terug en wel vanaf vanavond op RTL5. Wie echter een rustig begin van het nieuwe seizoen verwacht komt bedrogen uit. Tijdens de opnames ging het namelijk na enkele seconden al mis na een verkeerd gevallen grap van presentator Paul de Leeuw aan het adres van Patricia Paay. Een woedende ‘Patries’ en een zieke Ryanne van Dorst gooiden de show dusdanig in de war, dat deze meerdere keren moest worden stilgelegd. Aan Martien Meiland de lastige taak ‘de boel te redden.’

STEUN RO

Niet de hele tijd gaan zitten zeuren, anders plas ik over je heen’, sprak Paul de Leeuw (57) nog voordat hij de vrouw tot wie hij zich richtte, Patricia Paay (70), überhaupt had geïntroduceerd bij het publiek. Het gemekker van Paay volgde op een opmerking over ‘die man van het Hilton’, waarmee wijlen Herman Brood bedoeld werd, en bij de Rotterdamse in het verkeerde keelgat schoot. Dat deed de plasopmerking van Paul echter ook, waarmee deze niet het beoogde effect had, namelijk: direct de angel eruit trekken. Woedende Paay, die toch had kunnen weten dat dit onderwerp op de loer lag, was zichtbaar geërgerd en had vervolgens bijna de gehele opname nodig om weer een beetje bij te trekken. Vragen tijdens het programma, onder anderen over haar vakantie, werden maar mondjesmaat en kortaf beantwoord, waarmee de eerste rel van het nieuwe seizoen al binnen enkele seconden een feit is. Haar ultieme frustratie geuit -‘Jezus Paul, kun je ook eens een keer wat leuks zeggen?’- wordt vervolgens echter beantwoord met een luid applaus van het aanwezige publiek.

Ook Ryanne van Dorst (34) schopte de show in het honderd vanwege de blaasontsteking waarmee ze achter haar desk plaatsnam. Wordt het haar in de eerste aflevering van vanavond nog vergeven continu op te staan voor een toiletbezoek, de opnames voor de show van volgende week werden wel een aantal keren stilgelegd. ‘Anders heeft die meid zogenaamd wekenlang een vervelende blaasontsteking.’, aldus Paul die meerdere afleveringen achter elkaar opneemt.

De grootste attractie dit seizoen is echter toch Martien Meiland (58) wiens deelname maandag al uitlekte op social media. Voor de uitgesproken uitbater van het Franse Chateau Meiland waren drie rijen met extra stoelen in de studio geplaatst, naast de 150 man tellende tribune die er al stond. Gezien zijn huidige populariteit mocht hij ook direct naast Paul komen staan om de eerste vraag door te nemen: ‘Welke ster geeft het meest uit op vakantie?’ De man die zelf onbezorgde weekendjes weg verzorgd voor zijn gasten komt daarbij met een verrassend antwoord: ‘Ik heb mezelf op 7 gezet want ik geef liever geld uit aan tastbare dingen dan aan vakantie. Het altijd zo’n gezeik met slecht weer en slecht eten. Nee hoor, ik vind op vakantie gaan helemaal k*t. Toen onze meiden nog klein varen gingen we ook maar heel sporadisch met de tent naar Frankrijk en als dan daarna het schooljaar weer begon, ergerde ik me dood aan al die ouders die overdreven enthousiast over hun zomer vertelden. ‘Heb jij het ook zo fijn gehad’, vroegen ze me dan? ‘Nee! Ik heb hartstikke slecht gevreten dus het is allemaal niet zo positief. Ik denk dat Annie Schilder (60) net zo’n type is als ik. Die boekt gewoon een all inclusive. Eén keer betalen bij het reisbureau en daarna de knip dichthouden.’ Ook op de tweede vraag ‘Wie is de beste drugsdealer?’ had Martien een treffend antwoord: ‘Ik moet er niet aan denken. Wat moet ik met die troep in mijn aura?’

Overkill
De in Noordwijkerhout geboren Martien blijkt ook in Ranking the Stars een regelrechte hit, bij wie het niet uit lijkt te maken wat hij zegt maar vooral hoe hij dat doet. De host daarbij regelmatig met enige stemverheffing op zijn plek zetten is Martien daarbij wel toevertrouwd, al krijgt hij wel een keer het schaamrood op de kaken na een opmerking over zijn rol als gastheer in Frankrijk. Paul: ‘Jij zou koning Willem-Alexander (52) en koningin Maxima (48) goed en netjes kunnen ontvangen omdat je zelf ook heel koninklijk bent. Je masturbeert zelfs met vier vingers en je pink in de lucht.’ Voor Martien, zelf niet vies van een goede grap, leek deze sneer toch een stap te ver, zo bleek uit het vel papier dat hij secondelang uit schaamte voor zijn gezicht hield.