Nooit meer je sleutels vergeten

‘Waarom kan ik mijn sleutels niet bellen?’ Een uitspraak die waarschijnlijk regelmatig je mond verlaat. Hoe vaak je ook controleert, regelmatig vergeet je essentiële dingen als sleutels of je portemonnee als je de deur uitloopt. Dankzij trakkies ben je nooit meer iets kwijt en neem je altijd alles mee.

De deur uitlopen zonder je sleutels, je portomonnee kwijt, het gebeurt je nooit meer. Hang trakkies aan je sleutelbos of plaats trakkies op je tas of portomonnee en zodra je de deur uitloopt zonder één van deze essentiële spullen word je gewaarschuwd.

Maar dat is niet alles wat trakkies doet. Zodra je iets laat vallen, krijg je een melding. Voel je je niet veilig? Met één klik op de knop waarschuw je je familie of professionals. Daarnaast geven trakkies licht, waardoor hij ook kan fungeren als nachtlampje voor je kinderen.

Leen het uit, krijg het terug
Het gebeurt vaak dat je bijvoorbeeld een boek uitleend en deze nooit meer terug ziet. Met een trakkies kun je aangeven dat jij de eigenaar bent en wanneer het boek terug moet komen. Degene die het boek geleend heeft krijgt een melding zodra deze datum verstrijkt en vergeet het zo niet. Helemaal handig is dat je ook handleidingen kunt toevoegen aan trakkies, zodat je niet hoeft uit te leggen hoe bijvoorbeeld je boormachine werkt.

Zo werkt het
trakkies maken verbinding met elkaar, waardoor er een netwerk ontstaat. Hierdoor weet het systeem of jouw spullen bij je in de buurt zijn. Als je weg gaat pikken trakkies dit op. Via een oplichtende led-ring, een geluidje en een notificatie op je smartphone word je aandacht getrokken, zodat je terug je huis in gaat en niets meer vergeet.

Ben je iets kwijt? Met één druk op de knop trekt het verloren voorwerp je aandacht en heb je het zo weer teruggevonden. Ofwel: je kunt je sleutels eindelijk bellen!

Verschillende versies
Er zijn twee versies van trakkies: trakkies.tagg en trakkies.micro. De micro-versie met een dikte van 12mm is gemaakt voor lange afstanden. Hij maakt verbinding op een maximale afstand van 180 meter en de batterij gaat tot achttien maanden mee. De tagg is bedoeld om overal in kwijt te kunnen. Deze kleinere, goedkopere versie heeft daarentegen maar een accu die acht maanden mee gaat en heeft een range van zeventig meter. De batterijen kun je zelf vervangen en zijn voor ongeveer een dollar overal ter wereld te koop.

Kopen
De ontwikkelaars van trakkies proberen via Kickstarter hun financiering rond te krijgen, en lijken hierin te slagen. Op het moment van schrijven hebben ze nog 21 dagen te gaan en ruim de helft van hun financiering binnen. Via de Kickstarter-pagina is het dan ook mogelijk om trakkies te bestellen. Voor 52 dollar krijg je twee trakkies.tagg, voor twee dollar meer heb je er drie. Vanaf februari volgend jaar worden de trakkies verstuurd.

Mijn gekozen waardering € -

Eveline Meijer is sinds 2014 werkzaam als (tech-)journalist. Op Reporters Online en op haar eigen website schrijft ze over technologie, maar kijkt voorbij de hypes.