Podcast: Sheila Sitalsing over Mark, portret van een premier

Sheila Sitalsing: 'Over vijf jaar hoor je niemand meer over zwarte piet.'

Sheila Sitalsing ging na haar studie economie werken als journalist. Na het weekblad Elsevier kwam zij bij de Volkskrant terecht, waarin ze nu drie keer per week een column heeft op pagina 2. Sitalsing won in 2013 de Heldringprijs voor de beste Nederlandse columnist. Ook verschijnt zij met enige regelmaat in de rubriek schuim & as van het tv-programma Buitenhof.

Over het boek
Mark is een portret van de minister-president, en daarmee ook een portret van Nederland, ‘dat ontzettend gave land’, aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Fragment uit de podcast
‘Mark Rutte is niet heel goed in de identiteitspolitiek die in deze tijd speelt. Maar misschien worden mensen er ook wel heel moe van. Het is natuurlijk een emancipatieproces, maar volgens mij is dat over vijf jaar weer voorbij. Dan hoor je niemand meer over zwarte piet. Je ziet nu ook al de eerste afsplitsingen. Dat is ook wel weer heel erg Nederlands.’

Over deze podcast
In boekenpodcast Het verhaal komen schrijvers aan het woord over hun boek. De interviews duren lekker lang, ongeveer 45 minuten dus er is genoeg tijd om dieper op de inhoud in te gaan. Zowel fictie als non-fictie en min of meer wekelijks. Ook met beroemde en minder beroemde Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Deze boekenpodcast wordt gemaakt zonder sponsorgeld of subsidie. U kunt deze podcast steunen met een donatie.

Mijn gekozen waardering € -