Thaise seksshow bestaat toch!

De autoriteiten op het Thaise vakantie-eiland Phuket kunnen niet heen om de ‘pu$$y’-twitter van superster Rihanna. De politie moet op jacht naar de kennelijk toch bestaande illegale ‘sexy shows’.

Toeristen krijgen er al jaren folders met allerlei vrouwelijke lichaamsdelen in het gezicht gedrukt. ‘Pingpong-show’, fluisteren de klantenlokkers. Of ‘sexy show, beautiful lady’. Elke avond. Midden in Patong, de roemruchte badplaats op het Thaise eiland Phuket. Maar nu pas geven lokale autoriteiten toe dat op en rond ‘Banghla Road’ illegale seksshowpraktijken plaats hebben.

Ze kunnen er niet omheen dankzij de Amerikaanse zangeres Rihanna. Die liet haar miljoenen volgelingen op Twitter weten dat ze in Patong bij een seksshow is geweest. Grote jongen die ten overstaan van nationale en internationale media durft te ontkennen dat de wereldster liegt.

Rihanna plaatste eerder een foto van zichzelf op Instagram, met een aapje op haar schouders (zie Thailand Telex van 22 september).  Beschermde dieren als betaald fotomodel zijn verboden, maar toch zijn ze in Patong een vertrouwd beeld. Tot nu toe. De politie heeft inmiddels de 16- en 20-jarige eigenaren van het beestje gearresteerd. Hen hangt een gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd. Nu de organisator van de seksshow nog.

Tsunami

Thanon Banghla is de hoofdstraat van Patong, die haaks staat op het strand dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt van over de hele wereld. Tot halverwege kolkte het water de straat in tijdens de grote Tsunami bijna negen jaar geleden.

Verdwenen zijn het boekhandeltje, de paar simpele restaurantjes en enkele naargeestige barretjes waar verveelde Thaise dames en buitenlandse heren – soms ook dames – eindeloos drie-op-een-rij spelen. Ze hebben plaats gemaakt voor grote complexen met biertenten, waar schaars geklede bardames al dansend, gillend en met zwoele ogen drank en zichzelf verkopen. Hoe verder je van het strand af loopt, hoe groter de neonreclames.

De ontwikkeling in het centrum van de voormalige vissersplaats begon eind jaren ’80 aan het eind van de straat. Daar werden de eerste disco’s en professionele bars gebouwd. Nu zijn er langs de zijstraten honderden bars, soms twee verdiepingen hoog. Een van die soi’s is de thuisbasis van de kathoey, de omgebouwde jongeheren. Er is een grote shoppingmall met bowlingbanen gekomen. En een kermisachtige bokshal, voorzien van duizenden flikkerende neonbalken.

Banghla was en is nog steeds een attractie voor het hele gezin, blijkt al rondlopend. Stelletjes vermaken zich aan de bar. Pa en zoonlief bezoeken de bokswedstrijd. Moeder gaat met de kleine op de foto met zwaar opgemaakte en met pauwveren uitgedoste kathoey. Alles mag. Behalve dan het uitbuiten van apen en het organiseren van sexy shows.

‘Pu$$y’

Rihanna twittert alsof ze niet kan geloven wat ze tijdens de formeel niet bestaande seksshow heeft gezien. ‘Of ik was helemaal van de wereld, of ik heb echt gezien dat een Thaise vrouw een levende vogel en twee schildpadden uit haar pu$$y trok en er vervolgens scheermesjes, dartpijlen en pingpongballen uit schoot.’

‘Daarna probeerde ze water in haar $ te veranderen in coke’, vertelt de superster haar fans. ‘’Uh ja… Al wat ik kan zeggen, is dat het er als water in ging en er uitkwam als sodawater. Ik ben getraumatiseerd!’

Trotste Thai vinden het niet netjes als buitenlanders negatief spreken over hun land. Het is zelfs wettelijk verboden op social media het land te schande te maken. Dat ervoer Rihanna’s collega Lady Gaga in mei, toen ze op Twitter liet weten in Bangkok een fake Rolex te kopen. De verontwaardiging was groot. Het ministerie voor handel diende een officieel protest in bij de Amerikaanse ambassadeur.

De meeste reacties nu komen overeen met deze op de populaire Thaise discussiesite Pantip: ‘We kunnen het haar niet kwalijk nemen. Wat ze zegt is waar. Als je wilt kun je zonder moeite een seksshow vinden. Maar nu iemand er wat van zegt, raken sommigen opgewonden. Ik houd van mijn land, maar ik kan niet anders dan zeggen dat die shows bestaan. En dat moet worden aangepakt.’

Corruptie

De president van de Patong Entertainment Business Association zegt in The Phuket Gazette dat zijn leden fel gekant zijn tegen seksshows en erkent daarmee het bestaan ervan. Voor een Thaise autoriteit net zo opmerkelijk, is dat hij het bestaan van de shows wijt aan ‘corrupte officials’: ‘De pingpongshows kunnen doorgaan omdat de politie onder de tafel wordt betaald om het toe te staan.’

De lokale politiecommandant reageert boos. ‘De politie is niet corrupt. We controleren dagelijks op Banghla en als zaken niet in orde zijn, dan grijpen we in.’

De gouverneur van Phuket is woest en eist dat de politie orde op zaken stelt. Maar Rihanna is vertrokken en het is afwachten of na de jonge apeneigenaren nu ook de grote jongens van de seksshows worden opgepakt. Op Banghla Road lijkt alles vooralsnog als vanouds. Op die ene aap na.

THALAND TIP – Scherpe nagels: Maak op Banghla Road niet zomaar een foto van/met een kathoey, al poseren de ‘meiden’ uit zichzelf. Spreek eerst duidelijk prijs af. Bij discussie achteraf zijn de scherpe nagels al in menig toerist gezet. – Rondje: Trek in een Banghla-bar niet aan de bel en reageer ook niet instemmend als je niet begrijpt wat de juffrouw je toe roept. In beide gevallen zit je vast aan een rondje voor de hele zaak.

Mijn gekozen waardering € -

Alle nieuwe artikelen vind je op de nieuwe site Typisch Thailand

Verder Facebook-pagina Typisch Thailand en de Facebook-groep Typisch Thailand Telex

Geef een reactie