The Amazing Superhelden Quiz

Op dinsdag 22 april presenteer ik weer een Superhelden Quiz, opnieuw in het Torpedo Theater in Amsterdam.

Twee dagen voor de Nederlandse première van The Amazing Spider-Man 2 kunnen superheldenliefhebbers in Amsterdam alvast in de sfeer komen door mee te doen met de Superhelden Quiz.

Op dinsdag 22 april, vanaf 20:30, heeft in het Torpedo Theater de tweede editie plaats van de Superhelden Quiz, de variant op de pubquiz die ik onlangs heb bedacht.

In vijf rondes stel ik vragen over bekende helden als Batman en Spider-Man. Ik begeleid de quiz met geluids- en videofragmenten. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen beschikbaar.

Deelnemers kunnen alleen of in een team van maximaal vier mensen meedoen en je kunt je aanmelden via de website van het Torpedo Theater. Er is een Twitter-account om op de hoogte te blijven en je kunt je Facebook-vrienden uitnodigen – of uitdagen! – om mee te doen via deze evenementenpagina.

Mijn gekozen waardering € -

In de afgelopen jaren zijn superhelden de favoriete hoofdpersonen van veel Hollywood-filmmakers geworden. Maar wie zijn de bedenkers van de helden die iedereen kent en hoe opereren de uitgeverijen die de personages bezitten?ΠPeter Teffer interviewt stripmakers en analyseert de economische en culturele impact van de superheld.