Janne Willems heeft misschien wel de leukste baan ter wereld. Met een doos vol stiften en een stapel blanco kaartjes stapt ze  op vreemden af en vraagt ze hen een mooi moment te tekenen van hun afgelopen week. In zeven jaar heeft ze ruim 10.000 momenten verzameld van over de hele wereld. Het heeft haar wereldbeeld veranderd.

‘Hallo, ik ben Janne en ik verzamel mooie momenten, want daar word ik blij van. Zou je voor mij een mooi moment van de afgelopen week willen tekenen?’ Het is zeven jaar geleden dat Janne Willems (34) die vraag voor het eerst aan iemand stelde. Ze begon er in 2010 mee in Nederlandse treinen. “Toen dacht ik nog dat het naïef van me was om te denken dat mensen goed zijn”, vertelt Janne aan de Utrechtse gracht. “Dat denk ik nu niet meer. Mensen zijn gewoon fucking awesome! Ze hebben me echt verbaasd.”

Janne verzamelt momenten in Sydney
Op Trantmagazine.nl schrijf ik over de bijzondere keuzes die mensen maken op het gebied van wonen, werken, opvoeden, reizen en relaties. We leven in een tijd waarin de mogelijkheden eindeloos zijn en daar staan steeds meer mensen bewust bij stil. Maar als je zelf kunt bepalen hoe je je leven inricht, wat kies je dan? Welke mogelijkheden zijn er en wat houden die in? Dat lees je in mijn verhalen.