McKinsey, bankroet Holborn, Ahold, VNU Amerika; een turbulente loopbaan. Het is 1988 en tijd voor een grote stap in de carrière van Hans Nyks, dan circa 46 jaar oud. Welk concern gaat van zijn talenten en ervaring gebruikmaken?

STEUN RO

[Op 14 november 2016 is het commentaar van Hans Nyks toegevoegd.]

Zoals het verhaal over de periode VNU (1980-1987) toont, was Hans Nyks een van die schare bijzondere Nederlandse zakenmannen die Hollands welvaren diende in het buitenland.

Over de periode daarna, tussen 1988 en 1994, lijkt nauwelijks iets te achterhalen over Nyks. Hij keert niet terug bij een groot bedrijf. Heeft hij genoeg van een ‘corporate’ baan waarbij je steeds verantwoording moet afleggen aan minkukels? Staat hij niet meer op het netvlies van de belangrijke headhunters na problemen en het conflict bij VNU?

Met Jan Kuijten

Peter Olsthoorn schreef boeken over internet, Google en The Power of Facebook,Πartikelen over ICT, media (internet vooral), inlichtingendiensten en innovatie. Hij spreekt over deze onderwerpen, treedt op als dagvoorzitter en interviewer op het podium. Was journalist in Oost-Europa, correspondent en oprichter van netkwesties.nl.