George Clooney heeft geen penisvrees

Druzen trouwen met druzen. Behalve Libanons Amal Alumeddin. Die trouwt met George Clooney.

Voor al die dames die nog stiekem hopen ooit ‘s werelds meest gewilde vrijgezel aan de haak te slaan: zet die droom maar uit uw hoofd, want George Clooney stapt deze zomer in het bootje met de Libanese schone Amal Alamuddin.

Nee, zij is geen actrice, model of popster, zoals u wellicht zou verwachten aan de arm van de 53-jarige Koning van Hollywood. Amal is een “beauty with brains.” De 36-jarige advocate is gespecialiseerd in mensenrechten en werkt voor de zeer gerespecteerde Britse firma Doughty Street Chambers.

Julian Assange

Eèn van haar cliënten is Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, die zich nu al ruim twee jaar in de ambassade van Ecuador in Londen verschuilt om maar niet te worden uitgeleverd aan eerst Zweden en dan de Verenigde Staten, waar hem vermoedelijk een gevangenisstraf van vier keer levenslang, of erger, boven het hoofd hangt.

Clooney ontmoette Alamuddin vorig jaar september op een liefdadigheidsfeestje van een wederzijdse kennis. Hij was meteen helemaal weg van haar, maar zij weigerde aanvankelijk zijn telefoonnummer. Ongetwijfeld was ook zij op de hoogte van George’s reputatie als een onverbeterlijke Don Juan.

Onder zijn meest recente veroveringen prijken de Britse DJ Lisa Snowdon, de Amerikaanse show-worstelaar Stacy Keibler en het Italiaanse fotomodel Elisabetta Canalis. Ik verzeker u: stuk voor stuk dames waarmee u zonder blozen thuis kunt komen!

Met enkele rake e-mails wist Prins Charming de klus echter alsnog te klaren en sindsdien zijn George en Amal onafscheidelijk. Toch was de naam Clooney niet bij voorbaat een binnenkomertje voor Amals ouders.

Haar overgrootvader was een bekend intellectueel

Amal stamt namelijk uit een toonaangevende druzische familie uit Baaqline, een mooi gelegen stadje in het Chouf gebergte ten zuiden van Beiroet. Haar moeder is journaliste. Haar vader gaf les aan de Amerikaanse Universiteit van Beiroet, waar haar oma als eerste Libanese vrouw ooit af studeerde. Haar overgrootvader was een bekend intellectueel.

Pa en ma

Pa en ma Alumeddin kenden Clooney wel natuurlijk van het witte doek, maar wilden eerst eens zien hoe de man in levende lijve was. Maar ook die hindernis bleek snel genomen, want ook pa en ma vielen voor de goedlachse George en kunnen zich dus opmaken voor de bruidstaart.

Het nieuws van het huwelijk werd in Libanon met een zekere trots en veel gejuich ontvangen. “Alleen een Libanese vrouw kan van George Clooney een man maken,” zo heet het. 

De bruiloft, die in Libanon zal plaats vinden, is even een welkome afwisseling van de burgeroorlog in buurland Syrië, de meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen en de aanhoudende economische malaise. Afgezien daarvan zijn de Libanezen altijd wel te porren voor een feestje!

Maar George moet wel op passen. Niet alle druzen zijn even ruimdenkend als Clooney’s schoonfamilie. Veel druzen vinden dat druzen druzen moeten huwen. Toen de 19-jarige Rudayna Malaeb vorig jaar juli van huis weg liep om, tegen de wil van haar ouders, met de 39-jarige soenniet Rabia Ahmad te trouwen, grepen haar mannelijke familieleden hardhandig in. Zij sneden Rabia’s penis af.

Met andere woorden: George Clooney better watch his willy!

Mijn gekozen waardering € -

Peter Speetjens (1967) woont sinds 1996 in Beiroet. Hij was correspondent voor Trouw en De Standaard, en publiceerde verhalen in onder andere De Groene Amsterdammer, NRC en Vrij Nederland. In 2004Πco-regiseerde hij de film 2000 Terrorists. Peter schrijft vooral over Libanon, de regio en de manier waarop zij gestalte krijgt in de media.