In de serie Kort van Stof publiceren toonaangevende schrijvers een nieuw, ongepubliceerd kort verhaal. Deze keer een kort verhaal van Annemarie de Gee, die vanaf januari elke maand een column zal verzorgen op ons literair platform. Lees het kortste verhaal uit haar veelzijdige bundel ‘Kamermensen’.

STEUN RO

Theatermaakster en schrijfster Annermarie de Gee (1987) debuteerde in 2011 met de verhalenbundel Kamermensen. Ze werkt momenteel aan haar eerste roman. Vanaf het nieuwe jaar bericht Annemarie de Gee in een maandelijkse column op A•Quattro•Mani over het kronkelige pad van het schrijverschap.

––––

Man alleen

Ik ben binnengekomen met een kromme rug en geen enkele tas, ik heb de modder uit mijn gezicht geveegd, twee flesjes Ierse whisky opgeslurpt, het asfalt uit mijn wangen gepeuterd, een zure smaak uit mijn mond gespuugd, mijn haren weer op mijn hoofd gebonden, door de slappe gordijnen naar de regen gekeken, de hechtingen weer aan elkaar geknoopt, bloed uit mijn borst tussen mijn vingers gedraaid, per ongeluk in mijn baard gesmeerd, een tosti gegeten, meer whisky gedronken, een dansje gemaakt, gegaapt en getreuzeld, wat slijm opgehoest, wat poeder gebruikt, sigaretje gerookt, zwaar geademd, folder gezocht, Ramona gebeld, tapijt besmeurd, tot God gebeden, gedronken, gevloekt, gepit, jas los, broek uit, schijten, rukken, wachten.

 

Geef een reactie