Dit zijn de spellen die je deze winter wilt spelen

Wolven, racewagens, vliegers: je kunt ze deze winter allemaal in huis halen en er een spelletje mee spelen. Uit de Speelgoed van het jaar-verkiezing selecteerden we 6 producten die je deze winter niet mag missen. Speel een gezelschapsspel voor de gezelligheid, verzorg je digitale huisdier of trek je even terug met een bouwdoos. Plezier gegarandeerd.

Lees verder

Omtzigt heeft gelijk: Geert Milders bestaat niet

Op 22 november 2023 werd bevestigd wat politiek analisten zoals Josse de Voogd al tijden signaleren: een groeiende vervreemding van burgers ten opzichte van traditionele partijen. Deze trend was al eerder zichtbaar bij de grote overwinning van de BBB bij de provinciale statenverkiezingen van maart 2023. Die trend zette zich voort, met als nieuw hoogtepunt de ongekende verkiezingswinst van Geert Wilders, met maar liefst 37 zetels. Na de euforie kwam de bittere realiteit voor Wilders: veel van zijn PVV-voorstellen lijken meer gericht op het ondermijnen van onze rechtsstaat dan op het respecteren ervan.

Lees verder

Geen openheid over afspraken AZC Oisterwijk

Het contract tussen gemeente en COA voor het AZC in Oisterwijk werd in 2022 na een uiterst zorgvuldig raadsproces en meerdere onderhandelingen vastgesteld. De overeenkomst is door de burgemeester aangepast zonder de raad en inwoners daarbij te betrekken en zonder in het college hierover een besluit te nemen. De aangepaste overeenkomst is vermoedelijk niet schriftelijk vastgelegd, of wordt door de burgemeester achter gehouden.

Lees verder