Cartoontekenaar Stefan Verwey, bekend van zijn strips voor de Volkskrant, publiceert begin september zijn nieuwe bundel ‘Hoe open ik een boek’. Komende weken biedt A•Quattro•Mani u een exclusief voorproefje. We tellen af vanaf 8. Vandaag deel 7.

STEUN RO

In een tijd van e-boeken, e-lezers en e-readers breekt Stefan Verwey steeds weer een lans voor het papieren boek. In zijn wekelijkse tekening in de Volkskrant brengt hij alle facetten van het huidige literaire landschap in kaart. Van e-readerboekenkasten tot boekhandels in de uitverkoop en van inhalige uitgevers tot eenzame signeersessies.

In Hoe open ik een boek, dat begin september verschijnt bij uitgeverij De Harmonie, zijn de allerbeste boekentekeningen van de afgelopen jaren bijeengebracht. Op groot formaat, zodat Verweys heldere lijnvoering en rake grappen goed tot hun recht komen.

Stefan Verwey tekent behalve voor de Volkskrant ook wekelijks voor De Gelderlander. Hij ontving diverse prijzen voor zijn werk, waaronder de Ton Smitspenning voor zijn gehele oeuvre en tweemaal de Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het jaar.