Sinds ze wereldwijd doorbrak met de roman ‘Haar naam was Sarah’ is Tatiana de Rosnay een van de meest gelezen Franse auteurs van Europa. Alleen al in Nederland gingen er al ruim 1,3 miljoen exemplaren van over de toonbank, en ook de romans die daarna kwamen werden bestsellers. Weinig te wensen over, zou je denken, maar De Rosnay barst van de ambities. ‘Ik wil de Woody Allen van de literatuur worden.’

STEUN RO

AQM De Rosnay 6

De nieuwe roman van Tatiana de Rosnay, Onvoltooid verhaal, is de meest persoonlijke roman die ze tot nu toe schreef, en tegelijk ook de geestigste. Het boek gaat over een schrijver, Nicolas Kolt, een one hit wonder die wereldwijd succes boekt met zijn debuutroman De envelop, een verhaal dat is gebaseerd op de raadselachtige verdwijning van Nicolas’ vader op zee: zijn lichaam en de zeilboot werden nooit teruggevonden. De envelop wordt een megabestseller, met tientallen vertalingen en een Hollywood-verfilming. De 29-jarige Nicolas is echter niet bestand tegen de verlokkingen van de roem; hij geeft zich over aan drank, flirtpartijen met lezeressen die volslagen uit de hand lopen en hij wordt een steeds zelfgenoegzamere, pedante kwast, die meer bezig is met zijn imago op de sociale media dan met schrijven. Tijdens de paar dagen die Nicolas met zijn vriendin doorbrengt in het luxe hotel Gallo Nero, zogenaamd om te werken aan zijn nieuwe boek, gaat alles mis wat er maar mis kan gaan.

AQM De Rosnay 7

Terwijl buiten de regen de straten van Parijs geselde, trok Tatiana de Rosnay zich terug in haar roman en ontvluchtte ze in ‘Gallo Nero’ voor een paar uur het dagelijks leven, dat op dat moment getekend werd door nare gebeurtenissen. ‘Daarom was het een feest om dit boek te schrijven. Misschien dat deze roman om die reden ook grappiger is dan mijn meeste boeken en dat sommige delen zelfs behoorlijk sexy zijn’, vertelt ze met een grote glimlach, gezeten aan een tafeltje in een rumoerig café-restaurant in hartje Parijs, een van haar favoriete plekken.

Fotograaf Marc Brester en journalist Vivian de Gier kunnen met elkaar lezen en schrijven – letterlijk. Als partners in crime reizen ze voor diverse media de wereld over, voor recensies van de mooiste literatuur en persoonlijke interviews met de schrijvers die ertoe doen.