facebook_pixel

Leven

Deze vrouw had liefdesverdriet en had één keer sex met een kennis. Met grote gevolgen

Sinds precies een jaar geleden Qmusic-dj Mattie Valk niet de biologische vader bleek te zijn van zijn destijds – pasgeboren – tweeling is de zoekterm ‘vaderschapstest’ vaker dan ooit ingevoerd op Google. Ook laboratoria die dergelijke tests aanbieden werden in de nasleep van het nieuws overspoeld met telefoontjes. Niet alleen vaders vragen de tests aan, ook moeders met meerdere partners zijn op zoek naar zekerheid. Caroline (26) heeft zo’n test niet nodig. Zij ziet zo wel dat haar vriend niet de biologische vader is van haar zoontje.

In 28 dagen een goddelijk figuur: is dat mogelijk? Fitnessgoeroe Kayla belooft het

Bijna zomer! OMG! Was het niet het plan om nog snel een paar kilootjes af te vallen voor dat bleke vel tevoorschijn getoverd kon worden? Gelukkig bieden talloze tijdschriften, fitnessgoeroes, boeken en sites hulp in de vorm van lastminute afvalprogramma’s. Franke probeerde er eentje uit; de 28 Dagen Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Dit was het resultaat.

Dossier Tiny Houses Harlingen

De ‘Tiny House Movement’ is voor Nederland een nieuwe trend. Een onderzoek naar de stand van zaken in Noord-Nederland, met nadruk op Harlingen. De gemeenteraad van deze stad ondersteunde onlangs een motie van D66. De wethouder van volkshuisvesting toonde interesse. Nog niemand heeft het begrip ‘tiny house’ in kaders gevat en ieder geeft er een eigen invulling aan. Vanaf begin februari gingen Gijs en Inge van Hesteren op onderzoek uit. De reportages vanuit Alkmaar, Leek, Leeuwarden en Harlingen zijn hier samengebracht in ‘Dossier Tiny Houses Harlingen’.

In Bahia laat men elkaar en het leven zijn

We staan dan wel in de top drie van gelukkigste landen ter wereld, maar ik denk dat ik me in Nederland gelukkiger kan voelen dan ik me voel. Tijdens mijn verblijf in Salvador, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Bahia, leerde ik dat ik mijn leven anders moet inrichten: langzamer, bewuster, minder serieus, minder statusgericht en meer gezamenlijk. Wat leren de Bahianen mij in de ‘City of Happiness’?