Reizen

Peter ging op vakantie naar Noord-Korea. ‘Overal waar wij kwamen, verdwenen Koreanen.’

Al maanden bestoken Kim Jong-un en Donald Trump elkaar met vinnige scheldpartijen en stevige dreigementen. De wereld houdt haar adem in als Noord-Korea de zoveelste kernproef houdt. Maar wat weten we eigenlijk van het dagelijks leven in dit geïsoleerde Aziatische land? Peter Smeets ging er vrijwillig op vakantie en kwam thuis met de meest bizarre verhalen. In de nacht ging zelfs de hoteldeur op slot.

When you are going to San Francisco..

…Be sure to wear flowers in your hair. Wellicht kent u de tekst van het wereldberoemde liedje van Scott McKenzie, een eerbetoon aan die vrolijke hippies. Begin jaren zeventig waren het deze hippies die heersten in San Francisco. Tegenwoordig zijn het meer de peperdure maatpakken van de dotcom investeerders en de korte broeken van de start-up nerds die de toon zetten in San Fran. Op het water dat de stad omringt, merk je daar echter weinig van. Dat deint onverstoord verder.

Deze 11 nieuwe cruiseschepen maken hun maiden voyage in 2018

De Flying Clipper (artist impression: Star Clippers)

Een recordaantal nieuwe cruiseschepen maakt volgend jaar zijn maiden voyage. Het aanbod van nieuwkomers loopt uiteen van het grootste cruiseschip ter wereld – de Symphony of the Seas van rederij Royal Carribean – tot de veel kleinere en tegelijk veel luxere Seabourn Ovation met maar 302 suites. Ook komt er een gloednieuw zeilcruiseschip in de vaart, de Flying Clipper. De rederijen  proberen zich steeds meer te onderscheiden: een van de nieuwkomers heeft zelfs een soort megalift aan de buitenkant van het schip. De Top-11.