Blijkbaar was ik de enige zonder #Metoo-ervaring. Wrong. Ook ik 

Met de misstanden bij The Voice laait #Metoo in Nederland weer op. Op Twitter en andere social media blijkt dat er weinig vrouwen zijn die géén nare ervaring hebben op dat gebied. Gelukkig had journalist Margriet nooit te maken gehad met seksuele intimidatie. Of, wacht. Was die fotoshootmiddag in de jaren 90 een #Metoo-tje avant la lettre? (Spoiler: ja,  wel degelijk.)

Lees verder

Met een gebroken hart naar de cardioloog

Intens liefdesverdriet. Het gevoel dat je hart bijna splijt. Niet meer kunnen eten en slapen. Misselijk boven de WC hangen: en dat alleen maar omdat die ene jou verlaten heeft. Laat dat ‘alleen maar’ maar weg. Een gebroken hart bestaat in figuurlijke én in letterlijke zin en je kunt er zelfs aan sterven.

Lees verder

Invechten met de dood tot gevolg: het horrorverhaal van de jonge student Sanda Dia.

Zelden zoiets gelezen. Het sadistische, mensonterende, superieure, brute en grenzeloze gedrag van de jonge studenten, de één nog meer dan de ander, deed me af en toe naar adem happen. Mijn maag kromp ineen van de smerigheid. Ik heb het over het recent gepubliceerde boek “Sanda Dia, de doop die leidde tot de dood” van de Belgische gerechtsjournalist Pieter Huyberechts.

Lees verder