Ibiza – van droomeiland tot party eiland

De BBC zendt deze weken een reportageserie uit over Ibiza, onder de titel “Ibiza: Secrets of the Party Island”. Wat ooit een idyllisch eiland was waar kunstenaars in de jaren 60 en 70 inspiratie zochten, is verworden tot, tsja, letterlijk een party eiland. In het hoogseizoen telt het eiland 3 x zoveel toeristen als inwoners. De Britse omroep koos als gids voor de serie een voormalig deelneemster aan Love Island. Hoe toepasselijk.

Lees verder

Sensueel trippen op Ibiza

Ken je dat? Dat je opeens elke keer als je je newsfeed bekijkt op social media je wordt gebombardeerd met specifieke berichten en advertenties die met jouw zogenaamde interesses te maken hebben? Nu hoeft dat niet eens zo heel erg te zijn. Wat pas echt vervelend wordt, is als die advertenties betrekking hebben op een levensfase waar je in zit, of zeg maar gerust oudere leeftijd die je hebt (je bent immers niet meer piepjong).

Lees verder

Laatste stop: Bratislava

Na lang wikken en wegen neem ik toch de gok. Ondanks de voortdurende oorlog in Oekraïne eindig ik in september mijn in 2013 gestarte reis langs de EU-lidstaten. Bratislava is de laatste stop. Zondag 10 september begint het korte avontuur.

Lees verder