Durf te vragen!

Ruud Poels volgde voor veel dagbladen in Nederland het nieuws op de voet. Van ver weg tot heel dichtbij. Nu schrijft hij over de nieuwe economie die hij ziet ontstaan in ‘Groot Amersfoort’ en over de toekomstmakers die hij ontmoet. Zou u zich op hem abonneren?

Lees verder

Ambitieus werkpaard

De benoeming van Ursula von der Leyen tot minister van Defensie geldt als de grootste verrassing van het nieuwe Duitse kabinet. Slaagt Von der Leyen erin het ‘onbestuurbare’ departement onder controle te houden, dan ligt voor haar de weg open naar de opvolging van Angela Merkel.

Lees verder

Langs de randen van Europa: Grieks drama in Georgië

Van eind september tot half december reist historicus en filosoof Jozef Waanders (26) met een vriend in een eigen landrover (die tevens als slaapplaats dienst doet) langs de randen van Europa. Van Istanboel naar Iran, Armenië, Georgië en Rusland – tot aan de Noordpoolcirkel – en terug naar Utrecht. Voor TPO Magazine schrijft hij wekelijks een verslag.

Lees verder

Kerk en nieuwe media: al eeuwen een moeizame relatie

Met de kerkdiensten op Mijnkerk.nl is de Protestantse Kerk in Nederland sinds vorige maand ook vertegenwoordigd op internet. Maar kerk en nieuwe media gaan niet altijd zo moeiteloos samen. Kritiek op alles wat nieuw is, is zo oud als de wereld. Totdat het – zoals ook nu – uiteindelijk omarmd wordt. Ik nam grote stappen door de geschiedenis van de communicatie en keek naar de kritiek die er steeds was.

Lees verder