De kracht van kwetsbare moeders

Het moederschap is fantastisch, maar ook vol met veranderingen, nieuwe indrukken en uitdagingen. Uitdagingen welke ver buiten haar comfortzone liggen. Een nieuwe moeder moet leren om hiermee om te gaan, ze kan immers niet vertrouwen op eerdere ervaringen. Dit maakt haar beïnvloedbaar en een kwetsbare moeder. Dit is niet erg, zolang je maar weet hoe je hiermee om moet gaan.

Lees verder

Vogelgriepvirus raast oncontroleerbaar door. Waar wachten we op?

Het journaal opent er niet mee en grote krantenkoppen op de voorpagina ontbreken. Het feit dat het amper nieuws is, is tekenend voor het moderne leven waar macht en geld de belangrijkste gezaghebbers zijn. Zelfs een meerderheid van de Tweede Kamer wil er niet meer tijd aan besteden wanneer kamerlid Leonie Vestering van de PvdD hierom dringend verzoekt. De zeer besmettelijke en dodelijke H5N1-variant van het vogelgriepvirus escaleert, maar maakt u zich vooral geen zorgen. U kunt rustig verder slapen.

Lees verder

Grieken lijken hun mythologie vergeten waar het om leven met beperking gaat

Dinsdag 6 september troffen de meeste leden van de Atheense theatergroep ARTimeleia elkaar na zeer lange tijd weer in het appartement van oprichtster Annita Capousizi. De groep, die bestaat uit acteurs met en zonder beperking, ging hun nieuwste voorstelling voorbereiden. Maar eerst stonden ze mij een uitgebreid interview toe. Over ARTimeleia, neuromusculair acteren, het op het podium staan en hoe het is te leven met een beperking in Athene.

Lees verder