Reformatorische, islamitische en vrije scholen. En nu ook nog Baudet-on(der)wijs!?

Het Forum voor Democratie lijdt aan de ernstigste kwaal van deze tijd: narcisme. Het klinkt als een mop, maar dat is het dus niet. Als het aan Thierry Baudet en consorten ligt wordt Forumland realiteit. Een eigen natie creëren vanuit de ideologieën van de partij. Met een eigen digitale Forummunt, eigen media, een datingapp voor mede-believers, en ach help: speciale Forumscholen voor de kids die daar weer uit voortkomen.

Lees verder

REL DEL DEL, WIE TREKT ER AAN DE MEILAND-BEL?

Ik heb nog nimmer een aflevering gezien van of over de familie Meiland. Dat soort programmas is als consument niet aan mij besteed. Hoogstens zag ik eens wat flarden voorbij komen met “wijnen, wijnen, wijnen” of een anti-cliché van een huishouden waarin een man staat te krijsen en een vrouw die de boel aanpakt. Dat laatste vind ik natuurlijk weer wel geinig.

Lees verder

Het kind en het badwater: hoe we met genderneutraliteit de verworven vrouwenrechten door de gootsteen spoelen

Ik ben dol op mediapersoonlijkheid Raven van Dorst. Eerder ging hen (genderneutrale aanduiding) door het leven als Ryanne. Omdat de ouders bij de geboorte te horen kregen: “Het is niet helemaal duidelijk of uw baby een jongen is of een meisje. Geef haar maar aan als vrouwelijk bij de burgelijke stand en praat hier verder met niemand over.”

Lees verder

Omdat Jason weigerde kaas te eten moest hij de isoleercel in. Nu wil hij de falende jeugdzorg hervormen

De jeugd van Jason Bhugwandass speelde zich af in gesloten inrichtingen en isoleercellen. Die hel gunt hij niemand. Het dwangregime, fixeren, de isoleercel: het moet allemaal stoppen, zegt hij. “In plaats daarvan moet er zorg komen met liefde en aandacht voor de mens.” In het derde en laatste deel van Maasja Ooms’ trilogie over de falende Nederlandse jeugdzorg (2Doc IDFA Primeurs, NPO2) morgenavond deelt Jason zijn verhaal. Wie is deze jeugdzorgfighter? Een portret.

Lees verder