Op survivaltocht in Antwerpen centrum

Wandelen in het centrum van Antwerpen is in de 16 1/2 jaar dat ik er nu woon altijd al een beproeving geweest. Ik kan me niet herinneren dat er geen jaar was waar ergens wel een bouwwerf was opgetrokken. Neem daarbij de immer slechte staat van de meeste trottoirs en je hebt al een ideale uitgangspositie voor een survivaltocht. November 2022 spant echter de kroon. Een verslag in tekst en beeld.

Lees verder

Oproep aan Nederlandse musea: organiseer meer rondleidingen

Mijn eerste ervaring met een rondleiding gegeven door een museummedewerker was in Museum of London. Ik nam deel aan een gratis rondleiding over middeleeuws Londen. Tijdens de rondleiding leerde ik dat de medewerker van het museum gespecialiseerd was in die periode. We kregen dus niet een algemeen verhaal, maar een verhaal vol bijzondere details en van verschillende voorwerpen een boeiende beschrijving. De meest rare en ingewikkelde vragen van de deelnemers wist mijn rondleider te beantwoorden.

Lees verder

Pearl Jam, de zweefduik van Eddie Vedder en de ommekeer op Pinkpop 1992

Tijdens de laatste editie van Pinkpop herinnerde Eddie Vedder het publiek aan een onvergetelijk optreden. Dat van zijn eigen band Pearl Jam op het Landgraafse festival van 1992. Omstandig vertelde hij hoe hij vanaf een camerakraan het publiek indook. Leuk om nu eens zijn kant van het verhaal te horen. Ik ken die duik. Ik was erbij en stond er pal onder.

Lees verder

Janken om de vleestaks

“Daar komt ze weer met haar doemverhalen’” (knipoog), schreef ik in de ‘amilie app-groep. Ik stuurde een link door van een artikel over het wereldwijd uitstervende bodem-leven. Niet helemaal hopeloos, want er is nog wat aan te doen. Mijn familie is het inmiddels wel gewend van me, verhalen over het klimaat en over de noodzaak tot een duurzamer leven.

Lees verder