“Rendieren eten geen geld”

Om duurzaam te kunnen bouwen, heb je duurzaam hout nodig. De markt vertrouwt daarop door te kiezen voor hout met het FSC-keurmerk. Maar het keurmerk worstelt met geloofwaardigheid, ook in Zweden. Het keurmerk garandeert niet dat de biodiversiteit in stand blijft, noch dat rechten van de lokale Sami gerespecteerd worden. Greenpeace keert zich tegen de kap van oude bossen, rendierhouders zien het wintervoedsel voor hun dieren zien verdwijnen.

Lees verder

Hoe tovenaar Remkes het stikstofprobleem op kan lossen

Op de dag vóór dierendag trad de nieuwe landbouwminister aan. Daags na dierendag komt onze vaderlandse tovenaar Remkes met zijn langverwachte perspectiefbrief. De almachtige probleemoplosser heeft enkele weken bedachtzaam in het nationale vat vol stikstof staan roeren en komt met een oplossing voor het probleem, waarbij natuur, boeren en de belastingbetaler gespaard zullen blijven.

Lees verder

Binnenkort bij AH in het schap: melk van kalf-bij-koe koeien

Er komt steeds meer aandacht voor dierenwelzijn in de vee-industrie en ook de gewoonte van boeren om kalfjes direct na de geboorte weg te halen bij de moederkoe ligt onder vuur. Het nieuwe merk Kalverliefde speelt daarop in: ze verkoopt melk van boeren die kalfjes langer bij de moederkoe laten. Vanaf oktober zijn de opvallende roze melkpakken verkrijgbaar bij AH.

Lees verder

Tuinderskoppel Alfons en Henriette laten zien dat het kan: overschakelen van regulier naar bio.

Natuurlijk Tomaat, het tuinbouwbedrijf van Alfons en Henriette van den Hoek, oogt gezellig en uitnodigend. Er is een winkel en een voedselbos, er zijn scharrelkippen en achter de parkeerplaats ligt een enorme kas waar rijen tomaten-, komkommer- en paprikaplanten groeien tot aan het plafond. Tussen de planten scharrelen Indische loopeenden, een natuurlijke oplossing tegen slakken. Henriette: ‘Ons bedrijf is leuker, diverser en lucratiever geworden!’

Lees verder