Het klimaat verandert snel, de wereld warmt op, de biodiversiteit neemt af. Industrie en politiek nemen te weinig actie. In Rotterdam nemen bewoners daarom zelf initiatief om de stad te verduurzamen. Marlen verbouwt lokaal groenten, Anne en Tessa verkopen verpakkingsvrije boodschappen en Raymond bouwt geveltuinen met stadgenoten.
Lees verderNatuur
Single Use Plastic is funest voor de natuur en onze gezondheid. De industrie doet weinig, maar als consument kun je het verschil maken
Plastic is (bijna) niet meer weg te denken uit ons leven. Het zit in tassen, flessen, speelgoed en kleding, maar ook in producten waarvan je het niet zo snel zou verwachten zoals (baby)shampoo, make-up, sigarettenfilters en tandpasta. Weet jij hoe het precies zit met plastic en wat je kunt doen aan het plastic-probleem?
Lees verderStichting Varkens in Nood vraagt aandacht voor varkensleed
Wist jij dat bij biggen in de vee-industrie de staarten zonder verdoving worden afgebrand? Het afbranden van biggenstaartjes is al dertig jaar verboden, maar gebeurt in de praktijk op grote schaal. Stichting Varkens in Nood trekt aan de bel.
Lees verderMaar de buurman vliegt ook nog steeds. Ja dus? Op veel fronten in de natuur is het al vijf over twaalf
Alle diversiteitsrapporten van de laatste jaren gillen met alarmerende hoofdletters dat de basis van ons ecosysteem bij de wortels wordt afgezaagd. Willen we het tij keren, dan zullen we als mensen allereerst een forse stap terug moeten doen. “Eens niet kiezen voor onszelf, maar voor de gehele geschapenheid, de natuur. Haar de ruimte geven. Niet erop inhakken, maar erop meebewegen.” Een natuurwandeling met oud-directeur Embert Messelink van christelijke natuurbeschermingsorganisatie A Rocha Nederland, begeleid door observaties en inzichten van “groene” theoloog en schrijver Trees van Montfoort.
Lees verderPublieke opinie over levend koken van schaaldieren verandert
In Zwitserland en Engeland is het levend koken van kreeften (al) verboden. Nu wil minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dat ook in Nederland kreeften en krabben eerst worden gedood voordat ze gekookt worden.
Lees verderGroenten uit de stad – Hoe kleine gemeenschapsboeren de landbouw hervormen
In en rondom steden verbouwen steeds meer kleine boeren groenten voor mensen uit de buurt. Een goede zaak, want gemeenschapslandbouw is goed voor de boer, de klant en de wereld.
Lees verder