Om duurzaam te kunnen bouwen, heb je duurzaam hout nodig. De markt vertrouwt daarop door te kiezen voor hout met het FSC-keurmerk. Maar het keurmerk worstelt met geloofwaardigheid, ook in Zweden. Het keurmerk garandeert niet dat de biodiversiteit in stand blijft, noch dat rechten van de lokale Sami gerespecteerd worden. Greenpeace keert zich tegen de kap van oude bossen, rendierhouders zien het wintervoedsel voor hun dieren zien verdwijnen.
Lees verderNatuur
Hoe tovenaar Remkes het stikstofprobleem op kan lossen
Op de dag vóór dierendag trad de nieuwe landbouwminister aan. Daags na dierendag komt onze vaderlandse tovenaar Remkes met zijn langverwachte perspectiefbrief. De almachtige probleemoplosser heeft enkele weken bedachtzaam in het nationale vat vol stikstof staan roeren en komt met een oplossing voor het probleem, waarbij natuur, boeren en de belastingbetaler gespaard zullen blijven.
Lees verderBinnenkort bij AH in het schap: melk van kalf-bij-koe koeien
Er komt steeds meer aandacht voor dierenwelzijn in de vee-industrie en ook de gewoonte van boeren om kalfjes direct na de geboorte weg te halen bij de moederkoe ligt onder vuur. Het nieuwe merk Kalverliefde speelt daarop in: ze verkoopt melk van boeren die kalfjes langer bij de moederkoe laten. Vanaf oktober zijn de opvallende roze melkpakken verkrijgbaar bij AH.
Lees verderTuinderskoppel Alfons en Henriette laten zien dat het kan: overschakelen van regulier naar bio.
Natuurlijk Tomaat, het tuinbouwbedrijf van Alfons en Henriette van den Hoek, oogt gezellig en uitnodigend. Er is een winkel en een voedselbos, er zijn scharrelkippen en achter de parkeerplaats ligt een enorme kas waar rijen tomaten-, komkommer- en paprikaplanten groeien tot aan het plafond. Tussen de planten scharrelen Indische loopeenden, een natuurlijke oplossing tegen slakken. Henriette: ‘Ons bedrijf is leuker, diverser en lucratiever geworden!’
Lees verderBiodiversiteit is de basis van ons leven op aarde
De term biodiversiteit duikt steeds vaker op in artikelen over klimaat en natuur. Maar wat betekent dit nu precies? Milieuwetenschapper Alexander Oudenhoven en ecoloog Sterrin Smalbrugge leggen uit hoe het zit aan de hand van een aantal vragen.
Lees verderEten uit de natuur – op pad met wildplukker Gydo van der Wal
We staan er niet zo bij stil, maar overal om ons heen groeien eetbare planten in de vrije natuur. Ook in Rotterdam! “Hoe leuk is het om buiten een handje ingrediënten te plukken voor het avondeten?” Op pad in Rotterdam met wildplukker Gydo van der Wal.
Lees verder